Sarıyer Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılında ilk, orta ve lise düzeyinde okuyan 7 bin 500 öğrenciye aylık 80 lira eğitim yardımı yapacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, belediyenin eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmaları Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

Yeni eğitim-öğretim yılında 7 bin 500 öğrenciye burs vereceğini açıklayan Sarıyer Belediyesi’nde; Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, eğitim alanında gerçekleştirdikleri çalışmaları gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı. Eğitime verdikleri desteğin sadece bursla sınırlı olmadığını dile getiren Erdem, “80 küsur okulun, çatısından musluğuna kadar her işini yaptığımız gibi burs vermeye de devam ediyoruz. Sayısını 11’e çıkardığımız Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM), eğitime sunduğumuz en büyük desteklerden bir tanesi. Burada 10 bine yakın öğrenciye hitap ediyoruz. SAGEM’deki etütler sayesinde çocuklarımızın ders notlarında müthiş bir yükselme söz konusu. Ayrıca sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içinde ön plana çıkıyorlar. Onlar SAGEM ile özgüvenli, haklarını savunabilen, toplum içinde söz alabilen bireyler haline geliyorlar” dedi.
“8 AYDA TOPLAM 640 LİRA BURS VERİLECEK”

Yıllardır eğitim yardımı adı altında burs verdiklerini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Erdem, “Son 2 yıldır 5 bin öğrencimize burs veriyorduk. Geçen yıl 7 bin 360 çocuğumuz başvurdu. Bu başvuruların tamamına baktığımızda gerçekten ihtiyacı olan çocuklardı. Son rakamı dikkate alarak, bu yıl 7 bin 500 çocuğumuza aylık 80 liradan 8 ayda 640 lira burs vereceğiz. Toplamda 4,8 milyon liralık ödeme gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
‘BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT’

Sarıyer Belediyesi’nin bütçesinde bunun yeri olduğunu belirten Erdem, “Ancak tamamını bütçeden karşılamıyoruz. Geri dönüşümdeki malzemelerin satışından elde edilen gelirler, bursa aktarılıyor. Onun dışında, Ramazan ayında iftar yemeği vermek isteyen hayırseverlerimiz için uyguladığımız sisteme benzer, burs için şartlı kayıt kampanyası yapacağız. Hayırseverlerimizin verecekleri bağışlar öğrencilerimize aktarılacak. Bunu medya ve sosyal medya üzerinden duyuracağız. ‘Bir öğrenci de sen okut’ adı altında böyle bir kampanya yürütmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞVURULAR 31 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK

Başvuruların 25 Eylül’de başladığını belirten Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “31 Ekim’e kadar devam edecek başvurular için aileler sadece öğrenim belgesi ve çocuğun kimliği ile belediyemize gelecekler, burada bir form dolduracaklar. Diğer bilgileri gerekli kurumlardan biz alacağız. Bu yıl 10 bin civarı öğrencinin başvuracağını düşünüyoruz. Ülkemiz her geçen gün fakirleşiyor. Sosyal İşler Müdürlüğümüze gelen taleplerden bunu çok net anlıyoruz. Bu parayı ailelerin hesabına yatırdığımız için, bazı çocuklar burstan doğrudan faydalanamıyor. Gerçekleştireceğimiz sosyal etkinlikler ve buluşmalar vesilesiyle bunun da takibini yapacağız” dedi.