Maslak Oto Sanayi esnafı dert yanıyor. Piyasalarındaki durgunluk nedeniyle işlerinin her geçen gün düştüğünü belirten esnaf, gerekli tedbirlerin alınmasın istedi.


Piyasalarda sözü edilen ekonomik durgunluk kendisini iyiden iyiye his ettirdi. Ekonomik durgunluk en çok ise küçük ölçekli esnafı etkilemiş durumda. Özellikle otomotiv sektöründe his edilen ekonomik durgunluk Maslak Oto Sanayi esnafını bitirme noktasında getirmiş.  Yüksek vergi ve kira ödemeleri nedeniyle bin bir zorluklarla dönen esnaf gidişattan umutsuz. Esnaf özellikle nakit paranın piyasada olmadığından şikayetçi. Piyasalardaki durgunluk her geçen gün artarken, icra dosyaları kabarmış, sanayi esnafı siftahsız kepenk kapatıyor.  Yaklaşık 4 bin esnafın olduğu sanayi sitesinde umutsuz bekleyiş sürerken esnaf durumu gazetemize değerlendirdi.

Çak: Piyasada para yok


????????????????????????????????????

İlk olarak değerlendirmede buluna oto tamircisi Dursun Çak, son iyi yıldan beri piyasaların durağan olduğunu söyledi. Son 10 yılın en durgun sürecini yaşadıklarını belirten Çak,“Son iki seneden bu yana çektiğim sıkıntıyı hiçbir zaman çekmedim. 2 yıldır çok ciddi bir durgunluk söz konusu. Bu aralar işlerimiz tümden durmuş durumda.  Görünmeyen bir kriz var. Bu kriz özellikle de küçük esnafı etkiliyor.  Ayrıca yaptığımız işlerden ücretlerimizi alamaz olduk. Çünkü piyasada para yok.  Sonuçta bize gelen müşterilerin hepsi tanıdık oluyor. Nakit olmayınca alamıyoruz. Ama büyük firmalar açısından bir sorun yok. Kısacası küçük esnaf her geçen gün batarken büyük firmalar büyüyor” şeklinde konuştu.

 “Anladığımız kadarıyla bizi buradan atacaklar”


Maslak Oto Sanayi Sitesi’nin taşınma söylemini değerlendiren Çak,“Etrafımız gökdelenlerle sarılmış durumda anladığımız kadarıyla bizi buradan çıkartacaklar. Tabi bu zor olacak.  Esnafın buradan tahliye edilmesi onları bitirir. Esnaf zor duruma düşer. Çünkü tüm esnafın çevresi burada. Yaşadığımız tüm sorunların çözümü içi meslek odamızın bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

Taştekin: Her sene diğer seneyi arıyor olduk


sanayi Pompa ustası Efrahim Taştekin ise  “30 yıllık esnafım. Birçok esnaf burada kirada kalıyor. Dükkan kiralarımız her ay artış gösterirken işlerimizde düşüş oluyor. Piyasa durgun bazen çalışanlarımızın ücretlerini bile veremiyoruz. Her sene diğer seneyi aratıyor. Yüksek vergiler zaten belimizi bükmüş durumda ütüne böylesi bir durgunlukta yaşanınca durum iyice kötüleşti. Böyle giderse küçük esnaf yok olacak. Devletin küçük esnafı koruması gerekiyor.  Birçok esnafımız kirasını bile ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.