Derbent sakinleri Sarıyer İlçe Müftülüğü’ne gelerek, sorunlarını dile getirdi.


Çamlıtepe Merkez Cami imamından şikayetçi olduğunu belirten bir grup Derbentli kadın, Sarıyer İlçe Müftülüğü’ne gelerek, sorunlarının çözülmesi için ilçe müftüsü Arif Civelek ile görüştü. Mahalle sakinleri, Müftü Civelek’e caminin lojmanının kullanılış şekli, cami imamıyla ilgili iddialar, Cami dernek yönetiminin tutumu gibi pek çok konuda duyulan rahatsızlık detaylarıyla anlatıldı.

Mahalle sakinleri, cami imamından şikayetçi olduklarını, çocuklara kötü davrandığını ve camiye ait lojmanı haksız bir biçimde kullandığını iddia ederek önlem alınmasını istedi.  Bunun yanı sıra camideki Kuran Kursu’nun bir an önce faaliyete geçmesini, akşamları camide kadınlara kurs verilmesini istedi.

Mahalle sakinleri veryansın etti


1 yıldan fazla bir süredir gereken her yere başvurduklarını belirten mahalle sakinleri, 1000’e yakın imza topladıklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, müftüye veryansın etti. Bir an önce bu sorunlarının çözülmesini isteyen vatandaşlar, çözülmemesi durumunda sorunu daha yüksek makamlara taşıyacaklarını vurguladı.

Civelek: İddialar araştırılacak


Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan İlçe Müftüsü Arif Civelek, konunun detaylı bir şekilde araştırılacağını belirterek, yasalar çerçevesinde gereken her şeyi yapacağını söyledi.