Gürcü Tinatin temizliğe gittiği evden 75 bin TL'lik ziynet eşyası ve bir gözlük çaldı. Sıkı iz süren kaynana ve gelin hırsızı Facebook paylaşımından yakaladı.


Bir şirkette yöneticilik yapan avukat Meltem Ş., kayınvalidesinin yanında yatılı olarak çalışan Gürcistan uyruklu Tinatin T.'yi Sarıyer'deki evine çağırdı. Temizlik yaparken 75 bin TL değerindeki ziynet eşyası ile bir adet güneş gözlüğünü alarak evden çıktı.

"Kötü bir şey yaptım, pişmanım"


Durumu fark eden ev sahibi hizmetçiden şüphelendi. Hemen kayınvalidesi Gül G.'yi arayıp durumu bildirdi. Dedektif gibi iz süren kayınvalide Gül G. hizmetçisinin telefonundaki mesajları Türkçe'ye çevirtti. Gelini ise sosyal medya hesaplarını takibe aldı. Acemi hırsız çaldığı gözlükle çekildiği fotoğrafı Facebook'ta paylaşınca yakayı ele verdi. Hırsızın kimliginden emin olan kaynana ve gelin emniyete gidip suç duyurusunda başvurdu. Kaldığı evde gözaltına alınan Gürcü hizmetçi suçunu itraf etti: "Kötü birşey yaptım. Pişmanım. Altınları bozdurdum. Gözlüğü ise annesinin evindeki çöpe attım."

Gürcü hizmetçi Tinatin T. çaldığı bu gözlükle poz verince yakayı ele verdi.

5 yıla kadar hapis cezası


Avukat ise "Şikayetçiyim" dedi. Bunun üzerine savcılık, Tinatin T. hakkında hırsızlık suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.