CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, 21 Mart Orman Günü ve 22 Mart Su Günü nedeniyle, Türkiye’de doğa ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla siyasilerle doğa gönüllüleri 3. köprü güzergahı ve Belgrad Ormanı’nda gezi düzenledi.


 

CHPCHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Çevre Komisyonu ile Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği’nin  birlikte düzenlediği etkinlikte su ve ormanın önemine dikkat çekildi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Kuzey Ormanları’nın yok edilmesini tekrar gündeme taşımak için çam fidanı dikerken, tarihi su bentlerimizi gezip, sınırlı kaynaklara sahip olduğumuz içme suyumuzu, sınırsızca kullanmamamız gerektiğini anlatmak istedik”dedi.

Deniz: İstanbul’un akciğeri kuzey ormanlarımız yok edildi


Parti üyeleri Demirciköy’de talan edilen ormanların bulunduğu yere çam ağacı dikti. Etkinlik sonrası açıklama yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Yaş kesen baş kesen denir. Onlar da bir canlı, Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarından ağaç dikilmesine ormanın korunmasına önem verilmiş, Tarım ve orman bakanlığı kurulmuş, ancak bu gün baktığımızda ormanlarımız korunmuyor. Orman alanlarımız burada(Sarıyer-Demirciköy) da görüldüğü gibi enkaz alanı olmuştur. Tarım ve orman bakanlığı son yıllarda, kuruluş amaçlarından uzaklaşmış orman enkaz bakanlığı olmuştur. İstanbul’un tek akciğerleri olan kuzey ormanlarımız görüldüğü gibi yok edildi. Buralarda milyonlarca ağaç kesildi” dedi.

“Bu kadar orman yok edilmeden de yapılabilir”


CHP SUOrmanların önemine dikkat çeken Deniz, “CHP Olarak biz gelişmeye, yol, köprü, baraj yapımına Ülkenin trafik sorunun çözülmesine karşı değiliz. Bizler bu alt yapı çalışmaları yapılırken doğanın çevrenin tahribatına karşıyız. Yıllardır söylüyoruz,3.köprü 3.havalanı bu kadar orman yok edilmeden de yapılabilirdi. Alternatif bir sürü proje varken bu 1/100.000'lik planlara karşı olan bu proje uygulamaya kondu. İstanbul’un akciğerleri sökülmüştür” ifadelerini kullandı.

Deniz: Daha duyarlı olalım


Deniz yaptığı açıklamada son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu canlara kıyımı önleyemedik, onun için bu canlardan özür diliyoruz. Bir ağaçta sen dik, adı altında kampanyamızı başlatıyoruz. Arkadaşlarımızla bu fidanları buraya dikiyor, bundan sonraki ağaç katliamlarında daha sıkı, daha duyarlı, daha mücadeleci olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yaş kesen baş kesendir, sakın kesmeyin dikin diyoruz.”