Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Balcı, Zekeriyaköy’deki olaylı delege seçimlerinin ardından tedbirli olarak disipline sevk edildi. CHP'nin hiçbir grup toplantısında yer alamayacak olan Balcı, disiplinde ihracına yönelik bir karar çıkması durumunda, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdürecek.

CHP’nin Zekeriyaköy’de 8 Ekim’de yapılan mahalle delegasyon seçimlerinde partililer arasında kavga yaşanmış, Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Balcı, sosyal medya hesabı üzerinden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’a ağır suçlamalar yöneltmişti. Bunun üzerine Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilen Balcı için kesin ihraç talep edildi.
CHP GRUP TOPLANTILARINDA YER ALAMAYACAK

Mustafa Balcı, tedbirli olarak disipline sevk edildiği için CHP'nin hiçbir grup toplantısında yer alamayacak. Balcı, disiplinde ihracına yönelik bir karar çıkması durumunda, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdürecek. Hakkındaki ihraç talebiyle ilgili görüş almak için kendisine soru yönelttiğimiz Balcı, konu hakkında açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirterek sorularımıza yanıt vermedi.

Öte yandan kulislerde CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulunun, ihracını talep edeceği başka isimlerin de olduğu ve bu konuda istişare toplantılarının yapıldığı iddia ediliyor.