CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu ‘Halk Arenası’ programında 2015 Genel seçimleri için kayıtlı üyelerle ön seçim yapılacağı müjdesi vermesi CHP yerel örgütlerinden tam not aldı. Birçok il ve ilçe örgütü yaptıkları açıklamalarla kararı desteklerken, 2. Bölge Milletvekilliği için ise Sarıyer’in tanınmış ve sevilen siması Dr. Cengiz Alp ismi ön plana çıkıyor. 
alpCHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 Genel Seçimleri öncesinde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde milletvekili adaylarının ön seçimle belirleneceğini açıklamasının ardından CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda 2015 genel seçimleri için şimdiden ön seçim sesleri yükselmeye başlarken, Sarıyerliler ise vekillerini istiyor. Genel seçimlerde ikinci bölge milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek olan Sarıyer, çıkacak adayını merakla bekliyor.

Sarıyer Posta Gazetesi’nin aldığı bilgilere göre, Milletvekilliği ön seçimleri için Sarıyer'in önde gelen siyasetçilerinden Dr. Cengiz Alp’ın ismi siyasi kulislerde sıkça geçerken ön seçimlere sıcak bakan ve destekleyen Alp’in önümüzdeki süreçte ne yapacağı merak konusu.