Sarıyer’in sevilen hekimi, CHP’li siyasetçi Op. Dr. Cengiz Alp, CHP’de devam eden delegasyon seçimleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Seçilecek delegelerin, partiyi 2019 yılındaki Yerel Seçimler ile Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine götüreceğine vurgu yapan Dr. Alp, “Delegasyon seçimlerinde nitelikli ve liyakatli insanlara vefa duyulması lazım. Siyasette vefa çok önemli” dedi.

Sarıyer CHP teşkilatının önde gelen isimlerinden Op. Dr. Cengiz Alp, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden delegasyon seçimleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. CHP’nin yaşadığı parti içi delege seçimlerinin tüm partilere örnek olması gerektiğini kaydeden Dr. Alp, “Bu seçimler, tabandan başlayıp en üste kadar adayları ön seçimle belirlemeye devam edecek bir yolun başlangıcı. Burada partiye üye arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. CHP’yi 2019 yılındaki Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine götürecek liyakatli bir kadro çalışması düşünülerek yapılmalı” dedi.
“CHP’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU…”

“2019’u düşünmeyen, parti içindeki kişisel ve yerel hesaplar partiyi büyütmez” ifadesini kullanan Alp, “CHP’nin en önemli sorunu kadro sorunudur. Nitelikli ve liyakat sahibi kadroların CHP’nin tabanından çıkması lazım. Delege seçimlerinde arkadaşlarımızın bu nitelikli kişileri seçerek, güçlü bir şekilde destekleyip siyaset sahnesine sürmesi gerekiyor” diye konuştu.
“TARTIŞMALAR NORMAL, AMA KIRICI OLMAMALI”

Delegasyon seçimlerinde yaşanacak tartışmaların normal olduğunu belirten Dr. Alp, “Ama kırıcı, sonradan bir araya gelmeyi engelleyici tavırlardan uzak durulması lazım. Siyasette vefa çok önemli. Nitelikli ve liyakat sahibi insanlara vefa duyulması lazım. Delegelik tek başına çok önemli bir şey değil. Bizim nitelikli insanları onurlandırıp vitrine doğru sürüklememiz gerekir. Böylece topluma örnek olabiliriz” dedi.