AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda kongre heyecanı devam ederken, kongrede kimlerin aday olacağı tartışılıyor. Aday olacağı söylenen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Özbalta iddiaları yalanladı.

Ak Parti’de kongre tarihinin yaklaşmasıyla kimin aday olacağı merak konusuyken, Sarıyer’de aday olacağı yönünde çıkan haberlere yönelik ilk açıklama AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Özbalta’dan geldi. Kurban Bayramı nedeniyle Sarıyer İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden AB Bakanı Volkan Bozkır’ı ağırlama konusunda sadece üzerine düşen sorumluluğu yaptığını belirten Cemil Özbalta, bu durumun aday olacağına yorumlanmasını yanlış bulduğunu söyledi.

emmAK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta, hakkında çıkan aday olacak şeklindeki haberlere yönelik açıklamalarda bulundu. Özbalta aday olmayacağını belirterek, mevcut İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın üstlendiği görevi en iyi şeklide yaptığını ve parti yönetimi olarak her zaman onun yanında olup, destek vereceğini söyledi. İlçe başkanlığı gibi bir görevi düşünmediğini, hakkında çıkan söylentilerin gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Özbalta, “Mevcut ilçe başkanımızdan çok memnunuz”

cemmçBakanın ziyareti sırasında İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın bayram dolayısıyla aile mezarlığına ziyarete gittiğini söyleyen Özbalta,“Sayın Bakanımız, bayramlaşma programının başlayacağı saatten biraz önce geldi. Bakanımız geldiğinde, kendisini ben ve yönetimdeki arkadaşlarım karşıladık, ilçe başkanımız da sonradan geldi. Durumun bu şekilde yorumlanıp, benim ilçe başkanlığına oynadığım gibi haberlerin çıkmasını doğru bulmuyorum. Benim ilçe başkanlığında gözüm yok. Mevcut ilçe başkanımızdan çok memnunuz” dedi.