Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi, Sarıyer'de bulunan okullarda sürdürülüyor. Proje ile çocuklara balığı sevdirmek ve sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Sarıyer Belediyesi ve Dardanel ortaklığındaki seminerler, Fatih İlkokulu ile devam etti. Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum sloganı ile gerçekleştirilen proje ile öğrencilere balığın fiziksel ve zeka gelişimine sağladığı yararlar anlatıldı. Tonton maskotu ile de çocukların eğlenerek öğrenmesi hedeflendi. Dardanel Pazarlama Müdürü Halit Giray ile Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İrem Köse, balığın faydalarını çocuklara eğlenceli bir şekilde aktardı.

ÇOCUKLARA TON BALIĞI HEDİYE EDİLDİ


Etkinlik kapsamında vücudun gereksinim duyduğu mineraller sayıldı. Vitamin, Omega 3, kalsiyum, amino asit ve fosfor gibi bu minerallerin balık su ürünlerinde bolca bulunduğu, kaydedildi. Hem sağlık hem de gelişim için balık tüketiminin çok önemli olduğu belirtildi. Etkinlik sonunda çocuklara ton balığı ile birlikte bilgilendirme kitapçığı hediye edildi.