2014 Yerel Seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başladığı ancak yarım kalan ve Ayazağa Meydanı’nda düzensizliğe sebep olan çalışmalar, Sarıyer Belediyesi tarafından tamamlandı.


 

ayazağaSarıyer Belediyesi, Dereboyu Caddesi’nden başlayan çalışmalar Ayazağa Meydanı, Atatürk Caddesi ve Şehit Naci Tuncer Sokak’ı kapsayarak Uğur Erkey İlköğretim Okulu’nun yanına kadar ulaştı. Eski muhtarlık binasının yıkılmasından sonra Ayazağa’da hummalı bir çalışma başladı. Bu çalışma ile Ayazağa Meydanı’nda bulunan kaldırımlar genişletildi, artık Ayazağalı vatandaşlar Atatürk Caddesi’nden başlayarak Dereboyu’na kadar kaldırımdan gidebilecek.

Ayazağa Meydanı düzenlendi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği ekipler Ayazağa’da çalışmalara başladı. Ayazağa Meydan Parkı’nın Ağaoğlu My Home tarafına bakan kısım yola katıldı, daha sonra araçların park etmemesi için beton refüj ile ortadan ikiye ayrıldı. Otobüs durağının önünde bulunan beton refüj ise belediye ekipleri tarafından genişletildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi son olarak uyarıcı tabelalar koyarak çalışmasını sonlandırdı.

Asfalt çalışması Atatürk Caddesi’ne uygulandı


sarıyer belediyesiŞehit Şerife Bacı Parkı’nda bitirilen asfalt çalışması, Belediye ekipleri tarafından yol kazındı ve temizlendi. Yoğun bir çalışmayla asfalt döküm çalışması Ayazağa Meydan‘a kadar geldi. Asfalt çalışması Atatürk Caddesi‘ne getirildi.  Atatürk Caddesi‘nde son bulan asfalt çalışmasından sonra sıra dubalara geldi.

Ayazağa’daki çalışmaları, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yakından takip etti.

Ana arterler dubalar ile ayrıldı


Büyüyen kaldırımlardan sonra yollar sadece iki arabanın yan yana geçebileceği genişlikte kaldı. Bu yüzden yolların sağ ve soluna araç parkını engellemek için Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından yolun ortası önce beyaz çizgiler ile çizildi. Daha sonra ekipler yolu ortadan ayıran çizgilerin üstüne plastik dubaları yerleştirdi. Duba çalışması; Atatürk Caddesi, Dereboyu Caddesi ve Şehit Naci Canan Tuncer Sokağı içine alarak kapsamlı bir uygulama ile yapıldı.

Trafiği rahatlattı


Bu çalışma ile Ayazağa trafiğini kısmen olsa da rahatlattı. Ayazağa içerisindeki düzeni sağlar ve parklanmayı engelledi.