Almanya Kuzey Ren Vestfalya Meclisi milletvekillerinin gerçekleştirdiği İstanbul gezisi kapsamında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret etti.


1Sarıyer Belediyesi Başkanlığı binasında ağırlanan Alman vekiller daha sonra, Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer’de inşa edilen veya yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Özellikle toplum eğitimi ve gelişimi için hayata geçirilen Sagem, Sadem, Yaşam Evi, Gündüz Bakım Evi, Semt Evi gibi projelere hayran kaldıklarını ifade eden heyet, akşamda kendileri için hazırlanan boğazda tekne gezisi etkinliğine katıldı.

Gezi sırasında Alman heyete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Milletvekilleri Melda Onur, Binnaz Toprak, Sedef Küçük, Sena Kaleli, Haluk Eyidoğan, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları eşlik etti.

Carina Gödecke: "Doğru politika ve dürüst siyaset anlayışıyla karşılaştık"

5Alman heyeti adına konuşan Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke: “Sarıyer’de zengin bir dostlukla, sevgiyle, açık yüreklilikle ve samimi duygularla karşılandık. Sarıyer’de kısa zamanda edindiğimiz bilgiler neticesinde; doğru politika ve dürüst siyaset anlayışıyla,  özellikle insan ve eğitim odaklı projelere yer verilmesinin burada bu işin doğru kişilerce yapıldığının en önemli kanıtıdır” dedi.

Alman heyetten projelere övgüler

Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke gezi esnasında projeleri bizzat anlatan Şükrü Genç’i takdir ederek, insan ve çevre odaklı yapılan bu tür çalışmaları çok beğendiğini söyledi. Gödecke; “özellikle kadın çocuk ve yaşlılara sahip çıkmanız bizi çok mutlu etti, bu sosyal projelerinizle ne kadar dürüst bir politika yaptığınızı gösteriyor” dedi. 3

Program, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafıyla son buldu

Boğazda yapılan tekne turu, Başkan Genç’in Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke’ye günün anısına bir hediye takdim etmesiyle son buldu. Heyetler karşılıklı birer hediye takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirerek tekneden ayrıldı. 2 6 7 8 9 12 13 14 15