11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu-Aile Bakanı polemiğiyle ilgili "Bu kadar şehidin olduğu dönemde bunları konuşmak da doğrusu, ayıp" olduğunu belirterek, siyasetin bel altına indiğini vurguladı. 


11'inci  Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül, Cuma namazını  Maslak'taki  İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan  Fatih Ormanı Camii'nde kıldı. Namaza gelen vatandaşlar polis aramasının ardından camiye girdi. Ezan okunduğu sırada camiye gelen Gül girişte vatandaşları selamladı. Namazın ardından da Gül'e vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Cami cemaatini selamlayan Gül vatandaşlarla tokalaştı; bol bol fotograf çektirdi.  Abdullah Gül cami çıkışında kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

"BÜTÜN MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"


Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları bombayı patlatmaları nedeniyle şehit olan polis memurları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan'ın uzun yıllar koruma ekibinde çalıştığını belirten Gül, "Hepsi birbirinden kıymetli binbaşı, emniyet amirleri hepsi de büyük fedakarlıklar içerisinde bu görevlerini yapıyorlar. Hepsine Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Başta aileleri bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Hem polis teşkilatına, hem  Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum" dedi.

"BUNLARI KONUŞMAK TATSIZ İŞLER"


Bir basın mensubunun "CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Gül, "Bu kadar şehidin olduğu dönemde bunları konuşmakta doğrusu, ayıp... Bunlar olmaması lazım mevzular. Hergün 5 tane, 10 tane şehidin olduğu bir memlekette bunları konuşmak tatsız işler" diye cevap verdi.

SİYASET BEL ALTINA İNDİ


Erdoğan -  Kılıçdaroğlu polemiğinde siyasi eleştiri bel altına indi.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün 'siyasi sapık' dediği CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu, dün son dönemlerde yapılan en ağır siyasi açıklamalardan birini yaptı.  Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın " Dolmabahçe ofisinden vapurdaki kadınları seyrediyorum" sözlerini hatırlatarak bu 'cinsel sapıklıktır." dedi. Erdoğan da bugün  Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta Baykal'ı koltuğundan eden kaset skandalını hatırlattı.