11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazını Sarıyer’de kıldı. Gül, burada tutuklu gazeteciler ile ilgili de açıklamada bulundu. Gül, “Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

Gül, Cuma namazı için Sarıyer’deki Çamlıtepe Merkez Camii’ne geldi. Camiden çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Gül, Mescid-i Aksa’da Filistinlilere büyük zulümler yapıldığını altını çizdi. Mescid-i Aksa’ya karşı uygulanan politikaların kabul edilemeyeceğini dile getiren Gül, işgalin devam ettiğine dikkat çekti.

TUTUKLU GAZETECİLER SORULDU


Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu olarak yargılanan yönetici ve yazarlarının yargılandığı dava ile ilgili soruları da cevaplandıran Gül, “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye’de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Gül, Sarıyerli vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.