Özel Haber: Ahmet CİRİK

TÜGVA Sarıyer İlçe Temsilciliği, 28 Şubat Müdahalesi’nin 21’nci yıl dönümü dolayısıyla Hacıosman Metro İstasyonunda ‘28 Şubat Postmodern Darbe’ isimli bir sergi düzenledi. Sergide Necmettin Erbakan başbakanlığındaki Refah-Yol koalisyon hükümetinin, 1997 yılında istifa etmesiyle sonuçlanan süreçte çıkan gazete manşetleri yer alıyor.

Tanrıverdi: Yaşanan mağduriyetleri anacağız

Sergiyi düzenlemekteki amaçları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan TÜGVA Sarıyer İlçe Temsilcisi İlyas Tanrıverdi, “Gayrimilli unsurlar bundan 21 yıl önce ‘Demokrasiye balans ayarı yapmak’ sloganıyla darbe yaptı. Onların bin yıl süreceğini söylemiş oldukları darbe; Rabbimizin izni, milletimizin feraset ve basiretiyle bugün esamesi bile okunmaz hale geldi. Türkiye Gençlik Vakfı olarak bizler, bu darbenin 21’nci yılında insanlarımızın hafızalarını tazelemek adına bir sergi düzenledik. 28 Şubat’ın her yıldönümünde, o dönem yaşanan mağduriyetleri anacağız” dedi.

“28 Şubat, milletin ayaklarına pranga vurmuştur”

Türkiye’nin 27 Mayıs 1960’tan başlayarak 15 Temmuz 2016’ya kadar çeşitli darbe ve darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Umuyoruz ki ülkemiz, inşallah bir daha darbeyle karşılaşmaz. 28 Şubat; diğer darbe olayları gibi kanlı sonuçlar doğurmasa da adeta milletimizin ayaklarına pranga vurmuştur. İnsanların en temel hakkı olan eğitim hakkı ellerinden alınmış, yetişmekte olan nesillerin önü kesilmiştir. İnsanların kutsalları geri plana atılmış, maneviyatlarıyla alay edilmiştir. Toplumun değerleri engellenmiştir.” 

“Afrin’deki Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındayız”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına tam destek verdiklerini sözlerine ekleyen İlyas Tanrıverdi, “Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz; sınır boylarında vatanımızın milletimizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü için cansiperane bir mücadele vermektedir. Türkiye Gençlik Vakfı, Afrin Operasyonunu yapan kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanındadır. Şehit olan Mehmetçiklerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Allah bizlere onların şefaatlerine nail kılsın” ifadelerini kullandı.