Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, nitelikli sağlık personeli yetiştirmek anlamında her geçen gün yeni başarılara imza atıyor.


Eski adıyla Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştüğü günden bu yana, nitelikli sağlık personeli yetiştirmek anlamında her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Her yıl öğrencilerinin %10’unu yurt dışına çıkarmayı ve yaz stajlarını yurt dışında yaptırmayı hedefleyen Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus Programı dahilinde öğrencilerine yurt dışı eğitim imkanı sağladı.


lise 2Lisenin Müdürü Faruk Genç, bu faaliyetlerin öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimine büyük katkılar sağlayacağını düşündüğünü ifade ettiği açıklamasında, "hemşirelik alanındaki on öğrenci, iki öğretmen ve bir idareci ile birlikte 1-14 Şubat 2015 tarihleri arasında İspanyanın Malaga bölgesinde yer alan Marbella şehrindeki “HC İnternationalHospital” hastanesine AB Erasmus Plus projesi kapsamında göndermekteyiz" dedi.

faruk gençKonuyla ilgili daha geniş çaplı çalışmaları olduğunun da altını çizen Faruk Genç, çalışmalarıyla ilgili şu şekilde konuştu:

"Almanya’nın Aachen şehrinin ilçemizle kardeş şehir olmasından ötürü okul yöneticilerimizin karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri teknik geziler sonucunda kardeş okul sözleşmesi imzaladığımız “KatheKollwitzSchule ve Poul Julius ReuterBrefskolleg” okulları ile karşılıklı öğrenci ve öğretmen ziyaretleri yapılacaktır.

Bu anlamda ilk olarak 24 Mart 2015 tarihinde yirmi öğrenci ve dört öğretmen ile ilçemize gelecek olan kardeş okul ekibi okulumuz tarafından misafir edilecektir.  2016 yazında Almanya’daki hastanelerde staj yapması planlanan on iki öğrencimiz okulumuzda Almanca dili kurslarına başlamış olup B1 seviyesinde dil öğrenimlerini tamamlamaları hedeflenmektedir. Bu öğrenci grubumuzla ilgili AB ve Türkiye - Almanya Gençlik Köprüsü projelerine başvurular yapılmaktadır.  Bu vesileyle, okulumuza desteklerini esirgemeyen Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Sayın Güven Bektemur, İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr. Asuman Kerem Şıralı, Sarıyer Kaymakamımız Sayın Gürsoy Osman Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Tahmaz’a okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz."

lise 1