Boğaz’ın incisi Sarıyer’in eğitim alanında istenilen seviyeye bir türlü gelememesi “eğitim sisteminde mi yoksa idarecilerde mi problem var?” sorusunu akıllara getiriyor. Sarıyer Posta olarak bu durumun nedenini araştırdık. Detaylar haberimizde...

İlçe sınırları içerisinde 8 üniversite ve 100 bini aşkın öğrenci bulunan Sarıyer’de, sosyal bilimler, denizcilik, spor, güzel sanatlar ve fen lisesinin bulunmaması eğitim alanında ki geri kalmışlığın nedenini gözler önüne seriyor. Sarıyer, İstanbul’un 39 ilçesi arasında başarı baz alındığında 37. sırada.

Sarıyer diğer ilçelerin başarısını yükseltiyor

Eğitim hayatında birbirinden başarılı öğrenciler yetiştiren Sarıyer’deki ilk ve ortaokullar, ilçede bulunmayan liselerde okuyabilmek için farklı ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bu durum da Sarıyer’in ortalama başarısını düşürürken, aynı oranda diğer ilçelerin başarı puanını yükseltiyor.

Diğer liseler neden yapılmıyor?

Çok sayıda öğrenci velisi Sarıyer’de sayıca fazla olan ve mevcudiyetinin doldurulamamasına rağmen aynı türden okulların yapılmasına tepki gösteriyor. İlçede 4 imam hatip lisesi, 3 imam hatip orta okulu bulunuyor. Bunun yanı sıra Darüşşafaka ve Zekeriyaköy Mahalleleri’nde birer tane imam hatip okulunun açılması gündemde.

Veliler durumdan şikayetçi

Çocuklarının yüksek puan almasını buruk sevinçle karşıladıklarını söyleyen veliler, “Çocuklarımız yüksek puan alıyorlar. Emeklerinin karşılığı olarak daha iyi eğitim veren okullara gidecekleri için mutluyuz ancak Sarıyer’de bu tarz okullar olmadığı için uzak ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum hem onların zamanını çalıyor hem de bizim aklımızın onlarda kalmasına neden oluyor” ifadelerini kullandılar.