YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerine çevrildi. Yaklaşık 100 bin öğrencisi bulunan Sarıyer, 9 üniversite ve 1 yabancı diller yüksek okuluyla yine öğrencilerin en çok tercih edeceği ilçelerin başında geliyor.

İlkokuldan üniversiteye kadar on binlerce öğrencinin yaşadığı Sarıyer, YKS'nin açıklanmasının ardından yapılacak üniversite tercihleriyle yeni öğrencilerini bekliyor.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİ SARIYER'DE

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki Sarıtepe Kampüsü'nden Koç Üniversitesi'nin Rumeli Feneri'ndeki kampüsüne, İTÜ'nün Maslak'taki yerleşkesinden İstanbul Üniversitesi'nin Bahçeköy'deki Orman Fakültesi'ne kadar Türkiye'nin önemli üniversitelerinin yer aldığı Sarıyer'de ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, MEF Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi bulunuyor.

KİRA FİYATLARI CEP YAKIYOR

Farklı illerden Sarıyer'e gelecek olan binlerce üniversite öğrencisinden kimi yurtlarda kalacak kimi de ev tutacak. Fakat İstanbul'da kiraların en yüksek olduğu ilçelerden biri olan Sarıyer'deki konut fiyatları cep yakıyor. Hiç kuşkusuz öğrencileri en çok zorlayacak konu yine kira fiyatları olacak.

TERCİH SÜRESİ UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de meydana gelen yangın ve sel felaketleri nedeniyle 2021 YKS tercihleri için tarihleri uzatma kararı aldıklarını duyurdu. YKS kapsamında üniversite tercihleri 5-20 Ağustos tarihlerinde alınacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ