Sarıyer Mehmet ipgin İlkokulu'nda görev yapan Sınıf Öğretmeni Arzu Öncü, kurucusu olduğu UDS onaylı eTwinning projesi 'Renkler Ülkesi' ile eğitimde örnek olacak çalışmalarıyla çocukların erken yaşta ilgi ve yeteneklerini keşfederek, eğitimde yaratıcı ürünler ortaya çıkarmasını hedefliyor.

Arzu Öncü, Türkiye’nin dört bir tarafında eğitim veren okulların destek verdiği 'Renkler Ülkesi' projesi için, "Eğitimde hayalim, çocukların kendi kendine yaparak yaşayarak içindeki tüm renkleri ortaya çıkarabileceği farklılığını keşfederek, yaratıcı ürünler çıkartabileceği bir projeydi. Projemiz, çocukların tüm değerler eğitiminde alması gereken olguları ilgi ve yetenekleri kapsamında renkli çalışmalarla alabilmesini sağlamak, tiyatro, şiir, resim, masal anlatımı gibi renkli dallarda kendilerini rahat ve özgüvenle ortaya çıkarabilmek, farkındalığını arttırarak kendilerini geliştirmelerine ortam sağlamak amacını taşıyor" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ"

Öncü, sözlerini şöyle tamamladı: "Sanatın her dalında kendi farklılığını keşfederken aynı zamanda çocuk öğreniyor ve kendi imzasını atacağı ürünler de ortaya çıkarıyor. İlk ürünlerimiz 1. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı sesli ve resimli e-kitap şeklinde  rengarenk masal kitaplarımız... Böyle güzel örneklerin paylaşarak çoğalacağına inanıyoruz. Renkler Ülkesi Projesindeki tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ