Eğitim metotları ve konseptiyle Türkiye’de bir ilk olan Marte Fighting Community, dövüş sporları alanında 11 branş ve 10 uzman eğitmen kadrosu ile hizmet vermeye devam ediyor.

Sarıyer’de dövüş sporları alanında faaliyet gösteren Marte Fighting Community; bu sporlara ilgi duyan kişilere uzman antrenörler eşliğinde hizmet veriyor. Bireylerin talebine göre özel ve grup dersleri seçeneği sunan Marte’de; Boks, Kickboks, Muay Thai, MMA, BJJ, Krav Maga, Crossfit, Strength & Condition, Functional Training, Pilates ve Yoga alanlarında eğitimler veriliyor. Başarılı birer sporcu olan genç girişimciler, Yakup Cemil Güçlü ve Onur Teker tarafından kurulan Marte Fighting Community’de, yerli ve yabancı profesyonel dövüş sporcuları da antrenman yapıyor.

Dünya standartlarında eğitim


Marte’yi Sarıyer’e kazandıran genç sporcu ve girişimciler Yakup Cemil Güçlü ve Onur Teker, dövüş sporlarıyla ilgili merak edilenleri gazetemize anlattı. Faaliyetlerine kısa bir süre önce başladıklarını dile getiren eğitmen Yakup Cemil Güçlü; “Branş sporlarına ilgiden memnunuz. Burada yeni olmamız, şu anki gidişatımızda etken. Duyuldukça bu çevreden daha fazla kişinin bize katılacağına ve bu spora başlayacağına eminiz. Çünkü biz burada Türkiye standartlarının çok daha üstünde eğitim verdiğimizi garanti ederiz. Kişinin burada aldığı eğitimin kazandırdığı bilgi, teknik ve becerinin diğer yerlere göre daha hızlı entegrasyonunu sağladığına inanıyoruz” dedi.

Güçlü: Bazı sağlık problemlerine iyi geliyor


Dövüş sporları yapmak isteyen kişilerin ciddi sağlık problemlerinin olmaması gerektiğinin altını çizen Güçlü; “Bu sporun her bir branşını, çok zorlayıcı sağlık problemi yaşayan insanlar yapamaz. Ama bu söylediğim, küçük sağlık sorunları için geçerli değil. Aksine bu spor bazı sağlık problemlerine iyi bile geliyor. Mesela duruş bozukluğu, boyun fıtığı gibi durumlarda düzeltici özelliği mevcut. Doğru antrenman metotlarıyla yapıldığında boyun kasları kuvvetlenir ve boyun fıtığı rahatsızlığı ortadan kalkar” diye konuştu.

“Yetenek değil özveri önemli”


Profesyonelliğin bir gereği olarak kişinin yeteneğinden ziyade çalışanlığının ve özverisinin önemli olduğunu vurgulayan Yakup Cemil Güçlü: “Bu sporda kişinin sosyal hayatında nelerden vazgeçip buraya geldiği ve ne kadar çaba harcadığı önemlidir. Tam anlamıyla profesyonel olabilmek için gereken eğitim süresi 1 ile 1.5 yıldır” ifadelerini kullandı.

Butik spor salonu


Güçlü, Marte’nin klasik bir spor salonu olmadığını, butik bir spor salonu olduğunu dile getirerek, “Marte’de kişinin amacına hizmet ediyoruz.  Burası bir dövüş salonu. Ana temanın birleştirici unsurları var. Marte’de eğitim verilen her branşı destekleyecek antrenman metotları ve antrenman nesneleri mevcut” şeklinde konuştu.

Bu sporda şiddet yok”


Dövüş sporları ile şiddeti bağdaştırmak için önce şiddete nereden bakılması gerektiğinin önemli olduğuna vurgu yapan Güçlü, şunları kaydetti: “Baskın bir gücün başka bir kişiye uyguladığı sözlü, fiziksel veya psikolojik baskının hepsi şiddettir. Bu sporda bunlara yer yoktur. Eğer ki birisi biriyle eşleşiyorsa bu eşleşme, boy ve kilo uygunluğuna göre yapılmaktadır. Ayrıca bu sporu profesyonelce yapmak istemeyen hiç kimse burada kendisine bir darbe almıyor. Sadece gerektiği zamanlarda korunmayı, kendini savunmayı, hücum etmeyi, doğru adım atmayı, doğru vuruş yapmayı, yumruğu, dizi, dirseği; nerede, ne zaman, nasıl yapması gerektiğini öğreniyor.”

Dövüş sporunun Türkiye’deki durumu


Türkiye’de dövüş sporunun hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Onur Teker ise, “Maalesef sporcular, Türkiye’de profesyonellikten para kazanamıyor. Ancak arkalarına destek olarak sponsor bulmaları gerekiyor. Bu da ülkemiz şartlarında çok zor. Dolayısıyla yurt dışındaki sporcuların aksine Türkiye’deki sporcularımız, antrenörlük de yapmak zorunda kalıyorlar” dedi.

Onur Teker: Temel çok önemli


İnsanların merdiven altı, belgesiz kurslara gitmemesinin altını önemle çizen Onur Teker, “Bu sporu gerçekten öğrenmek isteyenler, temel eğitimi layıkıyla almalı. Temeli yanlış alınca, onu ileride düzeltmek çok zor. Yıkıp, yeniden yapmak gibi bir durum. Yani başta yanlış yönlendirilmenin telafisi sonrasında çok zor. İyice araştırsınlar ve bu konuda ihtisas belgesine sahip kursları ve salonları tercih etsinler” ifadelerini kullandı.

Güçlü: Bir branş öğrenirken keyif alıyorsunuz


İnsanların bunun bir spor olduğunu kabullendiğini dile getiren Yakup Cemil Güçlü, “Marte’de bir branş öğrenirken keyif alıyorsunuz kalori harcıyorsunuz. Bu nedenlerle de kalori harcamak kilo vermek ve kas yapmak için gelen insanlar var. Kendini korumayı ve savunmayı öğrenmek için gelenlerin sayısı diğerlerine göre daha az. İnsanlar genellikle; kişisel özelliklerine bir yenisini daha katmak, sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmak, özgüvenlerini artırmak, kollarına bir altın bilezik daha geçirmek için geliyorlar” dedi.

“Tayland’a gitmek şart değil”


 “Çağ iletişim çağı. Onlar bizden, biz onlardan bir şeyler öğrenmeye devam ediyoruz” ifadesini kullanan Onur Teker ise, “Eğitimin kaliteli ve doğru olması şart. Ama bunun için Tayland’a gitmek şart değil. Bizim Marte’yi açmaktaki amacımız yurt dışına gidemeyecek olanlara bu fırsatı ülkemizde sunmaktı” şeklinde konuştu.

“Satranç kadar vahşi”


Bu sporla ilgilenen insanlara seslenerek, “Bu sporu vahşetle birleştirmesinler” diyen Yakup Cemil Güçlü, sözlerine şöyle son verdi: “Bu spor, en fazla satranç kadar vahşi. Ama bir fark var. Burada vezir sizsiniz.”

 Yeniköy Mah. Nuri Paşa Cad. 158/A Sarıyer
0212 262 79 62