Sarıyer Belediyesi, Zekeriyaköy’de içerisinde tenis kortları, futbol sahası, fitness salonu ve kafeteryanın da bulunduğu 19 bin 500 metrekarelik spor alanını 3 yıllığına kiraya çıkarıyor. Dev tesis için 30 milyon 600 bin TL + KDV muhammen bedel belirlenirken, ihale 17 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Sarıyer Belediyesi’nin Zekeriyaköy’deki önemli taşınmazlarından biri kiraya çıkıyor. Belediye, mevcut spor ve sosyal tesislerin bulunduğu toplam 19 bin 500 metrekarelik alanı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi kapsamında kapalı teklif usulüyle 3 yıllığına kiraya verecek. İhale, 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 11.30’da Sarıyer Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilecek.
19 BİN 500 METREKARELİK DEV ALAN
İhaleye konu taşınmaz, Zekeriyaköy Mahallesi’nde 1488 ve 1489 parsellerin komşuluğunda bulunan tescil dışı park alanı içerisinde yer alıyor. Söz konusu alan, 20 Ekim 2003 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Zekeriyaköy-Uskumruköy Mevkii Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda “Spor Alanı” olarak belirlenen bölgede bulunuyor. Belediyenin ihale ilanındaki bilgilere göre 19 bin 500 metrekarelik alanın içerisinde çok sayıda spor ve sosyal tesis yer alıyor.
Tesiste; 2 bin 840 metrekarelik 4 adet açık-kapalı tenis kortu, 704 metrekarelik kapalı tenis kortu, 180 metrekarelik futbol sahası, 219 metrekarelik kafeterya, 138 metrekarelik kafeterya eklentisi, 126 metrekarelik çocuk oyun alanı ve 130 metrekarelik fitness salonu bulunuyor. Ayrıca 62 metrekarelik ofis, toplam 124 metrekarelik 9 adet depo, ısıtma odası ve konteyner ile 5 metrekarelik güvenlik kulübesi de tesis içerisinde yer alıyor.
3 YILLIK MUHAMMEN BEDEL 30,6 MİLYON TL
Sarıyer Belediyesi, taşınmazın 3 yıllık kiralanması için 30 milyon 600 bin TL + KDV muhammen bedel belirledi. Bu rakam başlangıç bedeli üzerinden yıllık ortalama 10 milyon 200 bin TL + KDV kira bedeline karşılık geliyor. İhaleye katılmak isteyenlerden 918 bin TL geçici teminat alınacak.Mevcut spor tesisleri ve sosyal alanlarıyla birlikte kiraya çıkarılması, Zekeriyaköy’deki ihaleyi dikkat çekici hale getiriyor.
İHALE 17 EYLÜL’DE YAPILACAK
İhale, 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 11.30’da Sarıyer Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilecek. İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişilerin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında talep edilen belgelerini ihale günü saat 10.00’a kadar Sarıyer Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. İhale dokümanları ise 30 bin TL karşılığında Sarıyer Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Kira şartnamesi aynı müdürlükte mesai saatleri içerisinde incelenebilecek.
Sarıyer Belediyesi, ihale ilanında belediyenin taşınmazı kiraya verip vermemekte serbest olduğunu da belirtti.





