
YENİ Parti Sarıyer’de kongre süreci hareketlenirken ilçe başkanlığı yarışı da netleşmeye başladı. Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Kubat ile eski yönetiminde yer alan Peykan Nebioğlu, ilçe başkanlığı için aday oldu. Gözler şimdi 12 ve 13 Eylül’de yapılacak mahalle delege seçimlerine çevrildi. Belirlenecek 400 delegenin oluşturacağı tablo, Kubat–Nebioğlu yarışındaki ilk siyasi fotoğrafı ortaya koyacak.
YENİ Parti Sarıyer teşkilatında kongre heyecanı giderek yükseliyor. Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Kubat öncülüğünde teşkilatlanma sürecini sürdüren partide, 12 ve 13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek mahalle delege seçimleriyle kritik bir aşamaya geçilecek. Parti üyelerinin mahallelerde sandık başına gitmesinin ardından belirlenecek 400 delege, daha sonra gerçekleştirilecek ilçe kongresinde YENİ Parti Sarıyer’in seçilmiş ilk ilçe başkanını belirleyecek.
KUBAT VE NEBİOĞLU YARIŞACAK
İlçe başkanlığı yarışında şu ana kadar öne çıkan iki isim bulunuyor. YENİ Parti Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Kubat, kongrede ilçe başkanlığına aday olurken, Kubat’ın kurucu yönetiminde görev alan Peykan Nebioğlu da adaylığını açıkladı. Nebioğlu’nun Kubat’ın yönetiminden çıkarak ilçe başkanlığına aday olması, kongre yarışını Sarıyer siyasi kulislerinde daha da dikkat çekici hale getirdi. Böylece YENİ Parti Sarıyer’de kongre süreci, yalnızca yeni yönetimin belirleneceği bir seçim olmaktan çıkarak Kubat ile Nebioğlu arasındaki başkanlık yarışına dönüştü.
İLK SINAV DELEGE SANDIĞINDA
İlçe başkanlığı yarışının ilk önemli sınavı ise 12 ve 13 Eylül’de yapılacak mahalle delege seçimleri olacak. Mahallelerden seçilecek toplam 400 delegenin dağılımı, iki adayın teşkilat içerisindeki gücünün görülmesi açısından büyük önem taşıyor. Sandıkların kapanmasının ardından ortaya çıkacak delege tablosunun, Mehmet Kubat ve Peykan Nebioğlu arasındaki yarışta hangi tarafın kongre öncesinde avantaj yakaladığının ilk işaretlerini vermesi bekleniyor.
GÖZLER 13 EYLÜL’DE
13 Eylül’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasıyla YENİ Parti Sarıyer’de kongre yarışının ilk siyasi fotoğrafı da ortaya çıkacak. Ancak yarışın iki adayla sınırlı kalıp kalmayacağı da henüz belli değil. Kongreye kadar başka isimlerin adaylık açıklayıp açıklamayacağı parti çevrelerinde merak konusu. Şimdi Sarıyer siyasetinde gözler sandığa çevrilirken tek bir soru öne çıkıyor: Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Kubat mı, eski yönetiminden çıkan Peykan Nebioğlu mu?





