İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü deniz polisleri ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği ekipleri, Sarıyer'deki balıkçı teknelerinde denetim gerçekleştirdi.

4 bot ile toplam 35 personelin katılımıyla yapılan denetimlerde zaman, boy ve yer kontrolleriyle, balıkçı teknelerinin 24 metre derinlik kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Ayrıca corona virüs tedbirleri kapsamında balıkçılık faaliyetinde bulunanlara yönelik maske, mesafe ve temizlik konuları başta olmak üzere pandemi ile ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

"BOY VE YER YASAKLARINA DİKKAT EDİYORUZ"

Denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, " Bizler denizde zaman, boy ve yer yasaklarına dikkat ediyoruz. Bugüne kadar 15 bin 900 denetim uyguladık. 523 kişiye 1 milyon 150 bin civarında idari para cezası uygulandı. Burada yer yasağı dediğimiz İstanbul Boğazı'nda bazı kapalı bölgelerde balıkçılık yapıp yapmadıklarına bakıyoruz. Gemilerin geçiş güzergahında avcılık yasak biliyorsunuz. Bunun kontrolünü yapıyoruz. Yaptığımız kontrolleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Deniz Zabıtası ile yapıyoruz. Burada yer yasağı, dediğim gibi adalar bölgesinde bazı bölgeler yasak, deniz trafiğinin olduğu bölgeler yasak bir de 24 metrenin daha derin noktalarında avcılık yapabiliyorlar. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Belirli bir alanda yoğunlaşmasının bir sebebi var. Biliyorsunuz balıklar göç balığı. Lüfer de hamsi de istavrit de göç balığı. Buradan boğazdan göç ederek aşağıya doğru gidiyorlar. Biz 24 metrenin daha derin noktalarında avcılık yapıp yapmadıklarına çok dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ