Sarıyer'de son günlerde akrep ve fare kabusu ortaya çıktı. Vatandaşlar, akreplerin evlerinin içine kadar geldiğini ve öldürmelerine rağmen ikiye ayrılarak yaşamaya devam ettiğini savunuyor.

Akrepleri öldürmeleri de çare etmeyen vatandaşlar, hayatlarını çileye döndüren bu soruna çözüm istiyor. Bazı akrep türleri, güçlü zehir sayesinde tek ısırığıyla felç bırakabiliyor.

Evlerin içine kadar girdiler

Büyükdere Mahallesi Mühendis Şevket Sokağı'nı da fareler ve akrepler bastı. Evlerin duvarında ve bahçelerde bulunan fareler vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Evlerin içine kadar giren akrepler, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sarıyer Belediyesi'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduklarını söyleyen mahalle sakinleri, hiçbir şekilde geri dönüş alamadıklarını ve akrebe karşı ilaçlamanın olmadığı yanıtını aldıklarını kaydettiler.

Felce kadar yolu var

Akrep sokması zararsızdan hafife ya da ölümcüle kadar şiddette olabilir. Akrep sokmasının hemen sonrasında terleme, solgunluk, ciddi deri reaksiyonu, acı, solunum yetersizliğine yol açabilecek şiddette nefes alma zorluğu, hızlı kalp atışı ve kalp yetmezliğine yol açabilecek ölçüde yüksek tansiyon, görüş bulanıklığı, konuşma güçlüğü, nörolojik felç, sersemlik ve diğer başka sorunlar görülebilir. İleri belirtileri ise motor hiperaktivitesi, göğüste ağrı, kusma, ishal ve karın ağrılarıdır. Eğer zehir güçlüyse (bazı akrep cinsleri diğerlerinden daha zehirlidir), akrep ısırığı felce, solunma ve kalp yetmezliğine, sinir sisteminin felce uğramasına neden olabilir.

SARIYER POSTA