2017 yılında yapımına başlanan fakat 2019'da bütçe yetersizliği gerekçesiyle inşası durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattında çalışmalar aralıksız sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıklamıştı.

Hattın yaya çıkışında deniz ulaşımını kolaylaştırmak adına bir iskele de yapılıyor. Bu iskele ile karşı tarafa kısa mesafeleri olacak yeni şehir hatları hedefleniyor. Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı tamamlandığında, Rumeli Hisarüstü istasyonundan M6 Levent-Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi hattı ile entegre edilecek.

SEYAHAT SÜRESİ 2,5 DAKİKA OLACAK

Yatırım bedelinin 114 milyon 392 bin 854 TL olduğu Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile Boğaz sahili ve Büyükdere Caddesi arasında ulaşım kolaylaşacak. 3 bin yolcu taşıyacak olan ve 0.8 kilometre hat uzunluğuna sahip.

FÜNİKÜLERİN RENGİ DENİZ MAVİSİ OLDU

Füniküler Hattı araçlarının rengine de İstanbullular karar verdi. Fünikülerin rengi 70 bine yakın kişi oy kullandı, Rumeli Hisarı’nı denizle buluşturan füniküler için “Deniz Mavisi” seçildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ