Hatemoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda yirmiye yakın okulun katılımıyla gerçekleştirilen kermeste Türkiye’nin yedi bölgesi, lezzetli yemekleri ve değişik kültürel değerleri ile tanıtıldı.
Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in de konuk olduğu kermesteki stantlarda, bölgelerin kültürlerini en özgün biçimde yansıtan yemekler sergilenirken, yöresel gösterilerde sunuldu.
HATAY’IN KÖFTESİNDEN ABAZA BÖREĞİNE

Kermes süresince misafirlere çeşitli gösteriler sunan öğrenciler, kendi bölgelerine ait geleneksel kıyafetleri giyerek, bölgelerinin tanıtımını da yaptılar. Öğrenci velilerinin ve okul aile birliği görevlilerinin hazırladıkları, yedi ayrı bölgenin yemekleri misafirler

BIÇAKLI DANS GÖSTERİSİ HEYECAN YARATTI
Kermesin ardından Hatemoğlu İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda öğrenciler tarafından hazırlanan piyesler, folklor oyunları izleyicilerin beğenisine sunuldu. Hacivat Karagöz ve Nasrettin Hoca oyunu izleyicileri güldürürken, Kafkas Halk Oyunları ekibinin yaptığı bıçaklı gösteri heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu.
(Hilal DİNÇER)