Twitter, yeni YouTube özelliği ile iPhone kullanıcılarına video izleme kolaylığı sağlayacak. 25 Mart Perşembe gününden itibaren test edilmeye başlayan özellik sayesinde Twitter zaman akışında YouTube videoları izlenebilecek.

Twitter, daha önceden de yüksek kalitedeki fotoğraflar ve 4K videolar için zaman akışında değişiklik yaptı. Yeni özellik kullanıcıların hoşuna gidecek. Çünkü paylaşılan bir videoyu izlemek için Twitter’dan çıkmaya gerek kalmayacak. Aynı özellik daha önceden WhatsApp’a da gelmişti. Kullanıcılar kendisine gönderilen YouTube videolarını sohbet içinde imkanına sahip olmuştu.

Videoların ayırt edebilmesi amaçlandı

Shift Delete''de yer alan habere göre Twitter, kullanıcıların zaman akışında geçirdiği süreye önem veriyor. Bu nedenle kullanıcıların zaman akışından ayrılmadan paylaşılan içerikleri görmesini amaçlıyor. Paylaşılan içerikler arasında da en çok YouTube yer alıyor. Bu nedenle Twitter, YouTube videolarının yerleştirilmesi için özel bir çalışma yaptı. ‘Twitter Support’ hesabı, geliştirilen yeni YouTube özelliği için bir GIF yayınladı. Yayınlanan GIF, özelliğin nasıl çalıştığını gösterdi. Ayrıca paylaşılan videoların altında YouTube isminin yer aldığı görüldü. Böylelikle kullanıcıların videoları ayırt edebilmesi amaçlandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ