Sosyal medya uygulaması Iıntagram ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de ‘hesap dondurma’ işlemi. Peki Instagram hesabı geçici olarak nasıl kapatılır? İşte detaylar...

Instagram, hesap dondurma işlemini mobil üzerinden yapılmasına izin veriyor. Bu nedenle işlem masaüstü bilgisayarlarda yapılabiliyor. Ancak cep telefonundan Instagram hesabını dondurmak için masaüstü sürümünü kullanılabilir. Masaüstünde Instagram hesabına giriş yaparak, profil düzenle kısmından “Hesabımı geçici olarak kapat” seçeceğini seçilmeli. Böylece hesap siz yeniden aktif edene dek beklemede kalacak ve diğer kullanıcılar Instagram üzerinden aradığı zaman hesabı bulamaz.

Eski haline döner

Instagram hesabını dondurduktan sonra 24 saat sonra yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Instagram dondurma işlemi tüm fotoğraf ve videolar ile beğenilerin saklı kalmasını sağlar. Ancak yeniden aktif ettiğiniz hesabınız hemen açılmaz. Bunun için birkaç saat beklemelisiniz. Hesabınızı ilk açtığınızda sayfanız boş görünür ve takipçileriniz ile takip ettiniz görünmez. Ancak gönderi sayınızı görebilirsiniz. Birkaç saat sonra dondurduğunuz hesabınız eski haline kayıpsız şekilde döner.

SARIYER POSTA