Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nin, kamuoyunda 'Sosyal Medya Yasası' olarak bilinen düzenleme kapsamında, sosyal ağ sağlayıcılarına "temsilcilerini belirlemeleri" için tanıdığı süre bugün tamamlanacak. Peki, süre dolduğunda ne olacak? Detaylar haberimizde...

Türkiye'de temsilcilik açmak için başvuruda bulunmayan sosyal ağ sağlayıcılarına, yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

Yeni reklam vermeleri yasaklanacak

Bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde de yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, BTK Başkanı tarafından bu defa 30 milyon lira idari para cezası kesilecek. İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülük de yerine getirilmezse BTK Başkanı tarafından Türkiye'de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal ağ sağlayıcısına yeni reklam vermesi yasaklanacak.

Sulh ceza hakimliğine müracaat edebilecek

Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Başvurunun kabulüne ilişkin hakim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90'a kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine müracaat edebilecek.

Cezaların yüzde 75'i affedilecek

Sosyal ağ sağlayıcıları, yaklaşık 5 ay sonra dahi Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul ederlerse kendilerine o güne kadar kesilen cezaların yüzde 75'i affedilecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ