Pandemi, önümüzdeki yıl kuruluşların güvenlikle ilgili düşünme ve yaklaşım biçimlerini altüst etmeyi vadeden eğilimleri hızlandırıyor. Bu kapsamda Citrix, 2021 için güvenliğe dair tahminleri açıkladı. Detaylar haberimizde...

Yapılan bir araştırmaya göre, yedi ülkede 3 bin 700'den fazla BT liderinin dörtte üçünden fazlasının, çalışanların çoğunun pandemi sonrası ofise geri dönme konusunda isteksiz olacağına inandığını gösteriyor. Bu liderlerin, çalışanları herhangi bir yerden çalışırlarken desteklemeleri için güvenlik politikalarını yenilemeleri gerekecek.

Güvenlik daha akıllı hale gelecek

Saldırganlar daha akıllı hale gelip ölçekleme yaptıkça, güvenlik de daha akıllı ve daha yaratıcı hale gelecek. Makine öğrenimi ve yapay zeka, kullanıcı davranışı ve erişim kalıpları ile ilgili gerçek zamanlı içgörüler sağlayacak ve güvenlik ekipleri bunları, güvenlik olaylarını, alışılmadık etkinlikleri ve politika ihlallerini belirleme sürecini otomatikleştirmek ve boşluklar konusunda savunma yapmak için kullanacak.

Sınırlar olmayacak

Üç yıl önce, her şey sınırlandırılmış durumdaydı ve güvenlik sınırları, güvenlik duvarlarıyla tanımlanıyordu. Bugün, uygulamalar ve hizmetler hızla buluta taşınıyor, insanlar her yerden çalışıyor ve sınırlar neredeyse tamamen yok oldu. Kurumsal bilgi güvenliği ekipleri, erişim sağlamak için artık geleneksel, VPN tabanlı stratejilere güvenmeyecek. Bunun yerine, kullanıcı davranışlarına ve erişim modellerine göre uyarlamalı olarak erişim sağlamak için bağlamsal farkındalıktan yararlanan bir Zero Trust (Sıfır Güven) modeline geçecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ