1980 yılında kurulan ve mazisinde birçok başarısı bulunan Sarıyer’in köklü camialarından Yenimahalle Spor Kulübü, 2 Şubat Pazar günü oynayacağı Güngören Doğuş müsabakası ile sezonu açacak. Eski günlerine dönmek isteyen Yenimahalle’de tek hedef şampiyonluk.

Temar Denizcilik’in Genel Müdürü İş adamı Emre Yaldız’ın başkanlığını yaptığı ve Murat Çınar, Hüseyin Menekşe, Cenk Tekelioğlu, Serkan Torun, Çağlar Güner ve Semih Hacısüleymanoğlu gibi Sarıyer’in başarılı iş adamlarının yönetiminde yer aldığı Yenimahalle Spor Kulübü’nün teknik direktörlüğünü Bülent Akatay yaparken, yardımcı hoca ise Sarıyer’in eski futbolcusu Sefer Dursun.

YENİMAHALLE SEZONU DEPLASMANDA AÇIYOR

İstanbul 2. Amatör Ligi 10. Grup’ta yer alan Yenimahalle Spor Kulübü, maddi zorluklardan dolayı iki sezondur katılamadığı lige geri dönüyor. Sezonun ilk maçında Güngören Doğuş ile deplasmanda karşılaşacak. Sarıyer Posta Gazetesi olarak müsabakanın hazırlıklarını sürdüren Sarıyer temsilcisinin antrenmanını ziyaret ettik. Antrenman öncesi gazetemizin İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Emre Yaldız, Teknik Direktör Bülent Akatay ve Yardımcı Antrenör Sefer Dursun, bu sezon ki hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ettiler.

“TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Emre Yaldız, “2 sezonun ardından kulübümüzün lige katılmasını sağladık. Açıkçası bu sezon tek hedefimiz şampiyonluk. Kadromuzu ve teknik heyetimizi de bu hedef doğrultusunda oluşturduk. Şuana kadar yaklaşık 20 transfer gerçekleştirdik. Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte kulübümüzü yeniden ayağa kaldırmak için elimizi taşın altına koyduk” ifadelerini kullandı.

“OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM”

Teknik Direktör Bülent Akatay, “Yenimahalle bizim kulübümüz. Burada 3 sene şampiyonluk yaşadım. Büyük emeklerimiz, güzel günlerimiz oldu. Başkanımız Emre Yaldız o zaman genel kaptandı. Her hafta galip gelmenin stresini de yaşıyorduk. 2. Amatör’den Süper Amatör’e kadar çıkmıştık. O dönemde başaramayacağımızı düşünenler olsa da 9 maçta 8 galibiyet almıştık. Tüm İstanbul Yenimahalle’yi konuşuyordu. Açıkçası o başarılı günleri yakalama konusunda üzerimizde tatlı bir baskı var. Beklentiler büyük. Fakat ben hem yönetime hem teknik ekibe hem de oyuncularıma güveniyorum. Sefer Dursun kardeşim de antrenörlük camiasına kazandırıyoruz. Ben de elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. Ekibimiz değerli isimlerden oluşuyor. 2. Amatör’de transfer dönemi çok dar bir zamana denk geliyor. Bu yüzden takım olarak birlikte çalışma imkanımız pek olmayacak. Az sayıda antrenman yapıp Pazar günü maça çıkacağız. Fakat transfer ettiğimiz oyuncuları sezon içerisinde izledik ve takip ettik. Bu doğrultuda kadromuza kattık. Ayrıca bu futbolculardan bazılarıyla daha önce çalışma fırsatı bulmuştum. Bize yabancı değiller. Genel olarak bildiğimiz, tanıdığımız oyuncuları transfer ettik”diye konuştu.

“MÜSABAKA İÇERİSİNDE BİRBİRİMİZİ TANIYACAĞIZ”

Sarıyer’de uzun yıllar forma giyen ve şuan Yenimahalle’nin yardımcı antrenörlüğünü yapan Sefer Dursun ise şunları söyledi: “Bu sezon genç ve dinamik oyunculardan kurulu bir Yenimahalle izleteceğiz. En tecrübeli oyuncularımız bile en fazla 29 yaşında. Başkanımız Emre Yaldız tüm fedakarlıkları yaptı ve kadromuzu oluşturduk. Teknik heyet olarak arzu ettiğimiz seviyeye yavaş yavaş geliyoruz. Çok yeni bir ekibiz. Açıkçası oyuncuların birbirini tanıması için yeteri kadar zaman olmadı. Müsabaka içerisinde birbirimizi tanıyacağız. Bu bizim için bir dezavantaj fakat bunu avantaja çevirebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf biz olacağız.”

SARIYER POSTA