Sarıyer Belediyesi’nin, çocuk ve gençlere sağlıklı bir yaşam kültürünü benimsetmek amacıyla her sene düzenlediği Yaz Spor Okulları, yeni futbolcular yetiştirmeye devam ediyor.

500’ü aşkın çocuk futbol eğitimi alıyor

Yaz Spor Okulları Futbol Branşı Antrenörü İsmail Özlü, yaptığı açıklamada, “2018 Yaz Spor Okulları’nda futbol branşında eğitim alan 500’ü aşkın çocuk var. Biz bu okulda; teknik çalışmalar, çocukların geliştirmesi gereken özelliklerine yönelik uygulamalar, şut ve çift kale maç çalışmaları yapıyoruz. Özellikle çift kale maç sırasında diğer antrenör arkadaşlarımızla birlikte çocukları gözlemleyip, yetenekli olan sporcuları kendi kulübümüzün alt yapılarında değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaz Spor Okulları’ndan şampiyonluğa

Eğitim verdikleri sporcuların liglerinde şampiyon olduklarını belirten Özlü, şöyle konuştu: “Bu sene U-19 ve U-11 takımlarımız liglerini şampiyon olarak tamamladılar. U-15 ve U-17 takımlarımızda 2. Oldular. Bütün yaş gruplarında ki yer alan çocuklar geçmiş dönem Yaz Spor Okulları’ndan seçtiklerimizden oluşuyor. Buradan performans takımlarına seçilenler kış sezonunda haftaiçi en az 3 antrenman yapıp, haftasonu da müsabakalara çıkıyorlar.”

“Hedefimiz sporcu yetiştirmek”

Hedeflerinin yalnızca şampiyonluk değil, asıl amaçlarının sporcu yetiştirmek olduğunun altını çizen Özlü, “Biz başarıyı yalnızca şampiyonluk olarak görmüyoruz. İlçemizin tek profesyonel futbol kulübü olan Sarıyer Spor Kulübü’nün alt yapısına 4 sezonda 15 futbolcu verdik” diye konuştu.

“Çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak duruyor”

Yaz Spor Okulları’nın, çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Özlü, “Çocuklar Yaz Spor Okulları’nda eğlenceli vakit geçiriyor ve çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığından uzak duruyor. Bunu en çok sevdikleri spor dalı olan futbol ile bu yaz okulunda yapıyorlar” dedi.