Hacettepe karşılaşmasından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve 8 ay hak mahrumiyeti ile 56 bin TL ceza alan Sarıyer’in Genel Kaptanı Serkan Torun, verilen karara tepki gösterdi.

Sarıyer’in ligin 16. haftasında sahasında oynadığı ve 3-3 biten Hacettepe maçında karşılaşmanın orta hakemi Yakup Özhan tarafından tribüne gönderilen Serkan Torun, Profesyonel Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti. Kurul tarafından 8 ay hak mahrumiyeti ve 56 bin TL ceza verilen Torun’un dosyasını inceleyen Tahkim Kurulu, kararı onadı.

BU NASIL CEZA?

Sarıyer’in ligin ikinci yarısı için kamp yaptığı Antalya’da takımın başında olan Torun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TFF, Hacettepe maçında 4. hakemin beni atmasından dolayı şahsıma 8 ay hak mahrumiyeti ( 32 maç) ve 56 bin TL para cezası verdi. Raporda hiç bir darp olayı yazılmamıştır. Sadece küfür ettiğimi yazmışlar. Küfürden dolayı herhalde bu ceza ile Türkiye tarihinde bir ilke imza attılar. Şimdi buradan soruyorum. Ya arkadaş adamlar birbirine vuruyor, Engin Baytar hakemi dövüyor 14 maç alıyor, Arda Turan bütün Türkiye’nin önünde hakemi gırtlaklıyor ve hakeme küfür ediyor 9 maç ceza alıyor. Bu bana verilen ceza nasıl bir cezadır? Akıllara sığmıyor. Ben yine maçımızı kenardan köşeden bir yerden izlerim, sıkıntı değil. Ama şunu belirteyim. 8 ayda verseniz 58 ayda verseniz, bu takım bu sene şampiyon olacak ENGELLEYEMEZSİNİZZZ!!” ifadelerini kullandı.