1978 yılında yapımı tamamlanan Sarıyer'deki Mersinli Ahmet Kamp ve Eğitim Merkezi, birçok olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcunun yetişmesinde önemli rol oynamasına rağmen, ilçemizdeki gençlerin bu tesisten ne kadar faydalanabildiği ise soru işareti. Peki Sarıyer'in, güreş sporunda Türkiye'nin en önemli tesislerinden birine sahip olmasına rağmen güreş takımı neden yok?

Sarıyer Posta Gazetesi olarak, geçtiğimiz sayılarda birçok kez gündeme getirdiğimiz 'Sarıyer'de modern tesislerinin yapılmaması' konusunu farklı yönden ele alıyoruz. Bu kez ilçemizde tesis var ancak takım yok.

SARIYERLİ DÜNYA ŞAMPİYONU YETİŞEBİLİR

Son olarak 2019 yılında geniş çaplı bir yenilenmenin yapıldığı Mersinli Ahmet Kireçci Kamp ve Eğitim Merkezi'nde her türlü imkan olmasına rağmen Sarıyerli gençler bu tesisten yeteri kadar faydalanamıyor. Futbol ve basketbol takımları bulunan Sarıyer'in bu sporlardaki en büyük eksikliği tesis yetersizliği. Diğer yandan güreş takımı olmayan ilçemizde ise bu sporun tesisi konusunda bir sorun yaşamıyor. Sarıyerliler, Türkiye Güreş Federasyonu bünyesinde görevli bir antrenörün Sarıyer'e gelerek, gençlere bu konuda eğitim vermesi gerektiğini belirtti.

SARIYER POSTA GAZETESİ