Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi, bölge çalışması kapsamında Sarıyer İlçe Antrenörleri’nin sorunlarını dinledi. 2017 yılında düzenlenecek antrenörlük kursları hakkında bilgiler verilen toplantıda Sarıyerli antrenörler dernek kurma kararı aldı.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi, Sarıyerli antrenörleri bir araya getirdi. Cumhuriyet Mahallesi Dallas Halı Saha Tesisleri’nde buluşan antrenörlerin sorunlarını dinleyen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şube Başkan Halit Önsen, “Sorunlarımızın çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Daha fazla diyalog, daha fazla sorunun çözümünü sağlar.”diyerek dernek kurma tavsiyesinde bulundu.

SARIYER İLÇE TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi bölge çalışma toplantıları kapsamında Sarıyerli antrenörlere bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Halit Önsen, antrenörlerle ilgili derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında genel bilgiler verdikten sonra 2017 yılında yapacakları kursları tek tek açıkladı. Önsen, toplantıda antrenörlerin sorunlarını da dinledi.

5 AYDIR GÖREVE GELDİK

Uzun yıllardır Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nde görev aldığını hatırlatan Başkan Halit Önsen, Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Dernek’te, 5 ay önce başkanlık görevine geldiğini hatırlatarak, yeni bir dönem başlattıklarını kaydetti. Bu yeni dönemde gerek Genel Merkez gerekse, şubelerle diyalogları geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Önsen, beş aylık kısa süre içerisinde de bunun adımlarını attıklarını belirtti. “Biz sizin için varız.”diyen Önsen, “Mevcut yönetim içerisinde bir görev değişikliği yaptık. Başkan istifa etti. Beraberinde 15 kişi daha istifa etti. Mevcut yönetimde olan 15 arkadaşımızla yeni yönetim oluşturduk. Amacımız antrenörlerimize hizmet etmek. Sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek. Dernek sizin. Kapımız her zaman açık. Gelmenizi gitmenizi istiyoruz. Birlikte olursak, sorunlarımızı daha hızlı ve kolay çözeriz. Birikmiş çok sorunumuz var. Bunları çözmek için ilk adımları attık. Olumlu sonuçlar almaya başladık.”diye konuştu.

ANTRENÖRLER SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Toplantıda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi’nin 2017 yılı içerisinde yapacağı kurslarla ilgili de bilgi veren Önsen, C-B-A kursları düzenleyeceklerini belirtti. Bu yıl 6 ve üzerinde kurs düzenleyeceklerini hatırlatan Önsen, Pro lisans alımlarıyla ilgili gelen soruları yanıtladı. Toplantıda antrenörler özellikle lisanslarla ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdi. Pro lisans alımlarındaki zorluklar da antrenörlerin dile getirdiği konuların başında yer aldı.

DERNEK KURMA KARARI ALINDI

Sarıyerli 40 antrenörün katıldığı toplantıda dernek kurma kararı da alındı.  Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Önsen, Bölge Çalışma Toplantıları’nın ilkini Esenyurt’ta yaptıklarını belireterek, “Esenyurt’da çok iyi bir karşılık gördük. Hatta dernek kurmak istiyorlar.”dedi. Bunun üzerine Sarıyerli antrenörlerde yapılan oylama sonucunda dernek kurma kararı aldı. Sarıyerli antrenörlerin dernek kurmaları halinde kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirten Önsen, “Derneğimizin avukatı, psikoloğu, beslenme uzmanı var. Toplantılar düzenleyin gelip size eğitim verelim. Bu arkadaşlarımızdan yararlanalım.”dedi.

Toplantıyı organize eden Yıldız Kanaryalar Spor Kulübü Koordinatörü Altay Unan ve Çayırbaşı Özkanspor Koordinatörü Turgay Yeşilağaç, Sarıyerli antrenörlerin bundan sonra birlikte hareket ederek, gelişmeleri yakından takip etme kararı aldıklarını belirtti. Altay Unan, “Whatsapp grubu da oluşturacağız. Buradan, tüm gelişmeleri arkadaşlarımızla paylaşacağız.”dedi.

http://www.sariyerposta.com/