Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında yetenekli gençleri tespit etmek için çalışmalara başladı.

GSB ile MEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen yapılan proje Sarıyer’de tüm hızıyla devam ediyor. Çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek ve onları sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje ile Türkiye'nin spor altyapı haritasının oluşturulması hedefleniyor.

OKULLARDA YETENEK TARAMASI

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda yetenek taraması yapılıyor. Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Halk Eğitim üzerinden 30 tane antrenör alacağız. Okulların açılmasıyla birlikte okullarda görev yapacaklar ve yetenekli öğrencileri tespit ediyorlar. Binlerce öğrenci belirlenecek. Akabinde testlere girecekler ve değerleri yüksek çıkan çocukları hocalarımız çalıştırıyor. Daha sonra her çocuğu branşına göre farklı yerlere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA