Sarıyer Posta gazetesi olarak Sarıyer’in efsanelerini anlatmaya ve hak ettikleri değeri vermeye devam ediyoruz. Haberimizin bu seferki baş aktörü Cemil Turan.

Turan, Sarıyer’in altyapısından yetişen ve 1966-1968 sezonları arasında lacivert beyazlı formayı giyen Türk futbolunun efsane isimlerinden biri.

Türk futboluna damga vurdu

Uzun yıllar Türk futboluna damga vuran ve adını efsaneler listesine yazdıran Sarıyer’in gururu Cemil Turan, 1947 yılında Rumeli Kavağı’nda doğdu. Sarıyer’in toprak sahalarında top koşturan Turan, o yıllarda fırtına gibi esen Sarıyer Spor Kulübü’nün altyapısında oynamaya başladı. Henüz 15 yaşındayken A takım formasını giyen efsane, 1966-19667 ve 1967-1968 yıllarında lacivert beyazlı formayı terletti ve rakip filelere 24 gol bıraktı. Ardından İstanbulspor’a transfer olan Turan, buradan da adını altın harflerle yazdıracağı Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sarı lacivert formayı 8 senede 203 maçta giyen Turan, 85 gol attı.

“15 yaşımdayken A takıma çıktım”

Sarıyer’de forma giyme sürecini anlatan Turan, “Futbol hayatım ortaokula giderken başladı. Bir gün imtihana girmeyip, okuldan kaçarak Sarıyer’in seçmelerine katıldım. O gün beni beğendiler ve bir yıl içinde, daha 15 yaşımdayken A takıma çıktım. Gerçi A takım da çamur içinde oynuyordu. Yine de kolay kolay sakatlanmazdık. Büyük takımlardan teklif almaya o zamandan başlamıştım. Herkes transfer teklif ediyordu ama Sarıyer’in başkanı kabul etmiyordu. Hiç söz hakkım yoktu. Başkan beni gözünün önünden ayırmıyordu, muhasebe işlerini bile ben yapıyordum” diye konuştu.

SARIYER POSTA