gökan

Geçtiğimiz hafta Yusuf Ziya Öniş Stadyumu'nda oynanan maçta Çankırı’yı 2-0 yenen Sarıyer, taraftarın kötü tezahüratı nedeniyle verilen 8 bin Tl ceza nedeniyle kazandığı 3 puana sevinemedi.

Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Çankırı maçında “Sarıyer Çankırı ile d... geçiyor” şeklinde yapılan tezahüratlar nedeniyle kulübe 8 bin TL ceza verdi.

Verilen ceza ile ilgili açıklamada bulunan ve TFF Futbol Federasyonu Disiplin Talimatnamesi'nde, taraftarlar hakkında köklü değişikler yapıldığını belirten Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Gökhan Zeybek, “Kötü ve çirkin tezahüratlar, 120 saniyeden 5 saniye indirilmiş olup, tezahürat yapan kişi veya kişilerin sayısına bakılmaksızın maçın gözlemcileri tarafından cezai işlem uygulanmaya başladı. Ayrıca deplasmandaki takımın taraftarının yaptığı kötü tezahüratlardan dolayı doğan cezalar da bundan sonra ev sahibi takıma değil, tezahüratı yapan o taraftarın takımına verilecek” dedi.

Gökan Zeybek, "Kendi evimizde oynadığımız Çankırı maçında takımımız 2-0 önde olmasına rağmen rakip takımı rencide edici tezahüratlar nedeniyle kulübümüze ceza verilmiştir" diye konuştu.

Öte yandan Kartal deplasmanına gidecek olan Sarıyer’i desteklemek için 400 kişiye yakın taraftar grubu maçta tribünleri dolduracak. Taraftarın maça ulaşımı için Sarıyer Spor Kulübü'nün otobüs tahsis edeceği belirtildi.

Levent PEHLİVANOĞLU