TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 18. haftasında Pendikspor’u konuk eden Sarıyer, rakibini 2-0 mağlup ederek sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptı.

Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamayan ve iki teknik direktör değiştiren Sarıyer, tecrübeli hoca Ekrem Al yönetiminde çıktığı ilk resmi maçta 3 puanı hanesine yazdırdı.

BEYAZ MARTI DAHA ÜSTÜNDÜ

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısında zaman zaman tempo düşse de rakibine oranla daha etkili gözüken lacivert beyazlı ekip, özellikle yeni transfer Furkan Yaman ile önemli gol pozisyonları yakaladı fakat değerlendiremedi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmayınca mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda Pendikspor’dan Erdinç Çepoğlu’nun kırmızı kart görmesiyle baskısını arttıran Beyaz Martı, 61. dakikada Furkan Yaman’ın penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçti. Golden sonra da rakip kalede fırsatlar yakalayan lacivert beyazlı ekip, İlter Ayyıldız ile 90. dakikada farkı ikiye çıkardı. Kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Sarıyer’in üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Beyaz Martı puanını 24’e yükseltirken, Pendikspor ise 25 puanda kaldı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından tribüne giderek galibiyet sevincini taraftarlar ile birlikte yaşayan Sarıyerli futbolcular, tezahüratlara da eşlik etti.

İLK 11’LER:

Sarıyer: Ali Türkan, Şaban Özel, Şahin Şafakoğlu, Hüsnü Başkurt, Bahri Can Avcı, Doğukan Emeksiz, İsmail Ayaz, Adem Koçak, Kubilay Akyüz, Bertul Kocabaş, Furkan Yaman.

Pendikspor: Mehmet Cinpir, Süheyl Çetin, Fatih Cerlek, Erdinç Çepoğlu, Salim Farsak, Salim İyik, Ömer Can Sokullu, Mahmut Caner Alioğlu, Ahmet Yazar, Oktay Balcı, Yakup Ramazan Zorlu.

Hakemler: Onur Bingöl, Kadir Kantekin, Hüseyin Can

Sarıyer, ligin 19. haftasında Başkent Akademi’ye konuk olacak. Müsabaka 19 Ocak Pazar günü oynanacak.

SARIYER POSTA