Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF temsilcisi Ali Büyükasar ile Sarıyer Spor Kulübü Basın Sorumlusu Hakan Dede, gazetemizi ziyaret ederek Levent Pehlivanoğlu ile yeni sezon öncesi görüş alışverişinde bulundular.

Yeni stat, transfer ve şampiyonluk hedefi ile ilgili konuların ele alındığı samimi ortamda gerçekleşen görüşmede Ali Büyükasar ve Hakan Dede, Levent Pehlivanoğlu’na takımın amblemini taşıyan flama hediye etti.

İşte ziyaretten öne çıkan satır başları:

“Sarıyer, Türkiye’nin en büyük camialarından biri”

Sarıyer’in büyük bir camia olduğunu ve her zaman şampiyonluğu hedeflediğinin altını çizen Ali Büyükasar, “Sarıyer’in mazisi çok büyük. Fakat uzun süredir eski günlerini arar nitelikte. Bir Sarıyerli ve kulüp yöneticisi olarak bu durumdan son derece üzüntü duyuyorum. Sarıyer’in ligi orta sıralarda veya kümede kalma gibi bir düşünceye sahip olması mümkün değil. Her zaman kazanmaya ve başarıya odaklı bir camiayız. Kaymakam, belediye başkanı, mevcut yönetim, basın mensupları ve eski yönetimde bulunan arkadaşlar ile birlik olursak hem bu baskıyı kırarız hem de yıllardır beklediğimiz başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir yapılanmaya gittik”

“Yeni sezon öncesi yapılanmaya gittik” diyen Büyükasar, şöyle devam etti: “Değerli hocamız Serdar Bozkurt’u takımın başına getirdik. Kendisi alt ligleri bilen, 3. ligde çalışmış, şampiyonluğu bulunan, geçen sezon Sivas  Belediyespor ile başarılı sezon geçirmiş genç ve başarıya aç bir hoca. Bu doğrultuda hocamızın istediği ve takımımızın önemli oyuncularıyla yeniden anlaşarak kadromuzu koruduk.”

Büyükasar’dan transfer müjdesi

Yeni sezon öncesi iddialı bir kadro kuran ve transfer çalışmalarına devam eden Sarıyer, forvet arayışını sürdürüyor. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükasar, “Başarılı olacağına inandığımız oyuncuları transfer ettik, etmeye de devam edeceğiz. Kadromuza mutlaka kaliteli bir forvet transferi yapacağız. Bizi ayakta tutabilecek, golcülüğü ön planda olan bir hücum oyuncusu arayışımız titizlikle devam ediyor” dedi.

Sarıyer, yeni statta ısrarcı

Takımın maçlarını oynadığı Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın fiziki şartlar açısından yetersiz olduğuna dikkat çeken Büyükasar, “Sarıyer gibi köklü bir camiaya yakışmayan bir statta maçlarımızı oynuyoruz. Maalesef 80’li yıllardaki atmosfere sahip Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda maçlarımıza çıkıyoruz. Zemini, tribünü, soyunma odaları, olanakları çok daha güzel stat istiyoruz. Fakat bunu kendimiz için değil, Sarıyer Spor Kulübü için istiyoruz. ‘Şahıslar geçicidir, kurumlar esastır’ mantığı ile hareket ediyoruz. Yöneticilikten ayrıldıktan sonra en azından bizim dikili bir ağacımız var demek istiyoruz. Kısacası biz bu kulübü hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Ortak paydamız Sarıyer”

İlçede siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesi sorumluluk almaya davet eden Büyükasar, Sarıyer’in bürokratik gücünün tüm sorunları aşacak kapasitede olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Başkanımız Sayın Saffet Akkoyun, kongrede ‘Biz devletten daha büyük değiliz’ demişti. Kesinlikle çok doğru bir söz. Yetkili mercilerin ve devlet büyüklerinden destek istiyoruz. İlk sorumluluk bizim olabilir, ancak yetkili makamlarda bizlere yardım etmeliler. Sarıyer’in mevcut siyasi gücü modern stat yapmaya yeter. Bunu parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum. Çünkü hepimizin ortak paydası Sarıyer Spor Kulübü’dür. Ülkemizin farklı yerlerinde bulunan ve nüfusu bizden çok daha az olan ilçe takımlarının ne kadar kaliteli statlarda oynadığını görüyoruz. Biz de diyoruz ki hep birlikte el ele verelim ve camiamızı hak ettiği yerlere taşıyalım. Burada belediyemize bize yardım etmiyorlar diyemem. Sağ olsunlar bir ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemiyorlar. Fakat bu stadı yaparsak kendileri içinde büyük bir hizmet olur.”

Sarıyer Posta Gazetesi’ne teşekkür

Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF temsilcisi Ali Büyükasar, ziyaretleri sırasında gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na ve ekibine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Yerel basın olarak Sarıyer Spor Kulübü’nün sorunlarını dile getiren, özellikle stat konusunda sesimize kulak veren Sarıyer Posta Gazetesi’ne şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür etmek istiyorum. Sarıyer’in kaliteli, seviyeli ve tarafsız bir gazetesi olarak ilçemizin takımına verdiğiniz destek çok önemli.”

“Birlik-beraberlik gecemize tüm Sarıyerlileri bekliyoruz”

Ağustos ayında geleneksel hale gelen ‘Birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi’ düzenleyeceklerini açıklayan Büyükasar, “As Başkanımız Ferhat Göçer’de gecemizde şarkılarıyla canlı performansını sergileyecek. Bu organizasyonumuza maddi-manevi bütün Sarıyerlileri destek olmaya çağırıyoruz. Buradan elde edilecek gelir ve sağlanacak olan birliktelik kulübümüze sezon öncesi pozitif anlamda katkı sağlayacak” diye konuştu.

Büyükasar: “Store konusunda projesi olanı bekliyoruz”

“Kulübümüzün lisanlı ürünlerinin satıldığı mağazanın bulunmamasından dolayı sitemler geliyor” diyerek taraftara store açabileceklerinin sinyalini veren Büyükasar, “Bunun için projelerin olması gerekiyor. Sarıyer Spor Kulübü’nü temsilen 3. şahıslar bu işi yapabilir. Veya kulübümüze ait olan bir mağaza neden olmasın. Eğer mümkünse stadın altında veya stadımıza yakın bir yerde açılabilir. Bu konuda fikri anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda bize yol göstermek isteyen, destek olmak isteyen veya uzmanlık alanı bu iş olan Sarıyerli varsa yönetim kurulu olarak fikirlerini almak isteriz” dedi.

“Eski günlerimize dönmek istiyoruz”

Başta stadyum konusu olmak üzere kulübün bazı alanlarda zayıf kaldığını açıklayan Basın Sorumlusu Hakan Dede, şöyle konuştu: “Her ne kadar iyi niyetli çalışmalar olsa da bu yeterli olmadı. Bu doğrultuda kurumsallaşma adına yeni yönetimimizde işini gerçekten seven ve alanında başarılı yöneticilerimiz var. Gece gündüz eksikliklerimizi gidermek için çalışıyoruz. Yerel basınımızla, ulusal basınla, taraftarlarımızla ve ilçemizin ileri gelenleriyle güzel bir sinerji yakalayarak eski günlerimize dönmek istiyoruz.”

“Tüm Sarıyerliler birlik olmalı”

Başarı için Sarıyer’in birlik olması gerektiğini vurgulayan Dede, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer ne zaman birlikteliği sağlamayı başarsa başarı mutlaka gelmiştir. Bu yüzden altını çiziyorum. Sarıyer mutlaka bir araya gelmesi ve kenetlenmesi gerekir. 7’den 70’e herkesin bir olması lazım. Eski yöneticisinden yeni yöneticisine, taraftarından basınına, futbolcusundan teknik direktörüne. Bunun ilk adımı olarak, taraftarlarımız yeni sezonda stadımızı doldurmalarını bekliyoruz.”

“Dijital medya ile Sarıyer’in popülaritesini arttıracağız”

Dünya kulüplerinin sosyal medyayı yakından takip ettiğini ve aktif olarak kullandığına dikkat çeken Dede, “Dijital medya çağındayız. Dünyaca ünlü kulüpler bile transferlerini klip hazırlayarak duyuruyorlar. Bir takımın tanınması günümüzde sosyal medyayı kullanması ile doğru orantılıdır. Sarıyer’de bir marka ve biz bu markayı geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Ne kadar başarılı sonuçlar alırsan al dijital medyayı aktif ve doğru kullanmadığın sürece büyüyemezsin, gelişemezsin. Ve mutlaka sportif başarıda gerekmektedir. Bu yüzden transferlerimizi anlık olarak sosyal medya hesaplarımızdan açıklayarak kulübümüzün adını yerel ve ulusal basında duyurmak istiyoruz. Hollanda’dan gelen Atalay kardeşim ile ilgili ulusal basında bir haber yapmıştık. ‘Sarıyer çocukluğumun takımı, Sarıyer mutlaka şampiyon olmalı’ sözlerinin ardından inanılmaz geri dönüş oldu. Sarıyer bir marka ve bu markanın popülaritesini arttırmalıyız. Bu konuda ilgili arkadaşlar sitemizi her gün güncel tutmaya özen gösteriyor” diye konuştu.