TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Sarıyer’in rakiplerini sizler için analiz ettik.

Yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Sarıyer’in, güçlü rakiplerle eşleşmesi dikkat çekiyor. İddialı takımların olduğu lig, adeta ateşten gömlek.

Geçen sezonun finalisti ile aynı grupta

Grubun en güçlü takımlarından biri şüphesiz Sakaryaspor. Geçtiğimiz sezon play-off finalinde Afijet Afyonspor’a yenilerek Spor Toto 1. Ligi’ne çıkma şansını kaybeden Tatangalar, grubun en dişli takımları arasında yer alıyor.

Gruptaki başarılı takımlar dikkat çekiyor

Sakaryaspor’un yanı sıra 4’lü finale kalan Gümüşhanespor ve Keçiörengücü’de, Sarıyer’in grubunda yer alıyor. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon mücadele ettiği grupta averaj ile şampiyonluğu kaçırarak bir üst lige direkt çıkma şansını kaybetmişti.

Şampiyonlarla eşleşti

Zorlu bir gruba düşen Sarıyer, aynı zamanda alt liglerden gelen şampiyon takımlarla da aynı grupta yer alıyor. TFF 3. Ligi’ni lider  olarak tamamlayan Bayrampaşa, Ankara Demirspor ve Utas Uşakspor, Beyaz Martıların rakibi oldular.

Rakipler tanıdık

Sarıyer’in yer aldığı grubun zorluk derecesi yüksek olmasının yanında, tanıdık rakiplerin fazlalığı da dikkat çekiyor. 2017-2018 sezonunda kırmızı grupta mücadele eden Sarıyer temsilcisi, Amed Sportif Faaliyetler, Sancaktepe Belediye Spor, İnegölspor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Kastamonu 1966, Eyüpspor ve Keçiörengücü takımları ile yeniden eşleşti.

Sarıyer’i, rakamsal olarak rakipleriyle karşılaştırdık

Kadrosunu güçlendiren Sarıyer’in, geçen sezon hücum bölgesinde yaşadığı sorunlarla dikkat çekmişti. Bu doğrultuda Sarıyer temsilcisini, rakiplerinin gol atma ve yeme sayılarıyla karşılaştırdık.

İşte birbirinden çarpıcı sonuçlar:

Grupta yer alan 18 takım arasında en golcü ekip, 77 golle Keçiörengücü olurken, 37 gol ile Amed Sportif Faaliyetler son sırada yer aldı. Sarıyer bu takımlar arasında kendine 13. sırada yer buldu.

Geçtiğimiz sezon en az gol yiyen takım 26 golle Utas Uşakspor olurken, Bodrum Belediyesi Bodrumspor 53 golle en çok gol yiyen ekip oldu. Sarıyer, kalesinde gördüğü 45 golle 18 takım arasında 12. sırada yer aldı.