AEski Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akdağ’ın gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdiği röportajda, kendisine gönderilen icra tebliği nedeniyle Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun’u basiretsizlik ve iş bilmezlikle suçlayıp, istifa etmesini istemesine Akkoyun’dan sert bir cevap geldi.

Saffet Akkoyun düzenlediği basın toplantısında Mehmet Akdağ’ın gerçekleri söylemediğini ve kamuoyunu yanılttığını belirtip, “Gönderilen icra tebliği Mehmet Akdağ dönemi ile ilgili yapılandırılmış SSK prim borçlarının ödenmemesi nedeniyledir. Yeni kanuna göre her yönetim kendi döneminde yapılan borçlardan sorumlu olduğu için aynı icra tebliği Hayati Kaptanoğlu ile yönetim kurulu üyelerine de gönderilmişti. Akdağ bunu bildiği halde yalan yanlış konuşup, kamuoyunu yanıltmaktadır. Bunu kendisinden ummazdım. Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı yapmış birinin sözlerine dikkat etmesi gerekir” dedi.B

AKKOYUN: “MEHMET AKDAĞ DOĞRULARI SÖYLEMİYOR”

Sarıyer’de görev yapan yerel basın mensuplarıyla Sarıyer Spor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda biraraya gelen veren Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün borçları ve bu borçların yapılandırılarak ödenmesi konusunda açıklamada bulundu.

Mehmet Akdağ’ın tüm gerçekleri bildiği halde ödemediği prim borçları nedeniyle icra tebliği gelince kendisine haksız yere suçlamada bulunup, "Saffet Akkoyun yönetimi istifa etmelidir" demesine öfkelendiğini söyleyen Akkoyun, “Mehmet Akdağ bizi, kulübü iyi idare etmemekle suçlayıp, gitmemizi istiyor. Ancak bizim görev süremiz daha dolmadı. Süremiz dolunca seçim yapılır ve gidip gitmememize üyeler karar verir. Ben seçildiğim zaman ‘10 yıl bu kulübün başında kalacağım’ demiştim. Ama bir yıl geçince birleri bizim gitmemizi istiyor. Ben bu kulübü böylelerine bırakmam. Yalan dolanla bu işler olmuyor. Kulübün başına gelip, borç bırakarak gidenler neden alacak bırakmıyor? Kendi yanlışları ortadayken, basına yalan ve gerçek dışı bilgiler vermek doğru değil. Bu nedenle ben ve yönetim kurulu üyelerim Mehmet Akdağ’ı bu açıklaması nedeniyle şiddetle kınıyoruz” dedi.H

“ARTIK AKDAĞ’LA KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Mehmet Akdağ’ın açıklamalarının yayınlanmasından sonra o dönem yönetim kurulunda görev yapan kişilerin kendisini arayarak, yazılanlardan duydukları rahatsızlıklarını ifade ettiklerini belirten Saffet Akkoyun, Mehmet Akdağ ile ilgili büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve artık onunla konuşmak istemediğini söyledi. “Mehmet Akdağ’ı defterimden sildim” diyen Akkoyun, “Ben hiçbir zaman arkadaşlarımı satmam. Her yerde ve her zaman dik dururum” dedi.

GÖKAN ZEYBEK: KÜÇÜK BÜTÇEYLE BÜYÜK İŞLER YAPIYORUZ”K

Toplantıya katılan Sarıyer Spor Kulübü Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökan Zeybek ise kulüp yönetimi ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi:

“Kulüplerin borçlarından artık o dönemin yöneticileri sorumlu tutuluyor. Eskiden yönetim değişiyor, borçlar sonraki yönetimlere kalıyordu, şimdi öyle olmuyor. Mehmet Akdağ yönetimi ile Hayati Kaptanoğlu yönetiminde yer alan kişiler de görev yaptıkları süre içinde yapılan borçlardan sorumlular ve icra tebliğleri de bu nedenle gönderilmişti. Bizim yönetimimiz 2011-12 dönemindeki tüm futbolcu ve teknik yöneticilerin alacağını ödedi, ayrıca eskiden kalan borçlar da ödendi. SSK’ya transfere engel olacak borç kalmadı. Geçmişte yönetimler büyük bütçeler iş yapıp giderken borç bırakıyordu şimdi ise çok daha küçük bütçeyle daha çok işler yapıyor ve kimseye borç bırakmıyoruz.”

KIZILTUĞ; “GENEL KURULDAN SONRA SÜRPRİZ BORÇ ÇIKTI”

Toplantıda kulübün borçları ile ilgili açıklamada bulunan Genel Sekreter Hüseyin Kızıltuğ ise genel kuruldan sonra sürpriz borçların ortaya çıktığını söyledi. Kızıltuğ, “Hiç bir yerde kaydı olmayan borçlar için sürekli sürpriz kanuni takiplerle karşılaşıyoruz. Son olarak bundan tam 3 yıl önce verilmiş bir senet için hakkımızda yasal takip başlatılmış. Araştırdık ve kimler tarafından bunun yapıldığını öğrendik, bizim açtığımız karşı davanın ardından muhatapları şu an taleplerinden vazgeçti. Bunları hangi zorluklar içerisinde görev yaptığımızı anlamanız için anlatıyorum" dedi.
SARIYER KART SAYISI 1250 OLDU

Hüzeyin Kızıltuğ, Sarıyer Spor Kulübü’ne gelir getirmesi amacıyla yaşama geçirilen proje ile Sarıyer Kredi Kartları’nın sayısının 1250'ye ulaştığını, Pide-Ban, Park Kaşık, Şuşoğlu Pastanesi, Mer-Balık ve Sarıyer Marketler’de özel indirimler uygulandığını ifade etti ve “Sarıyerliler'den bu projeye destek olmalarını” istiyoruz dedi.