Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, organize edilen kahvaltı programında Sarıyer Spor Kulübü yönetimi ile bir araya gelerek, kulübün sorunları ile ilgili bilgiler alırken, izlenmesi gereken yol haritası ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Kaymakam Mehmet Özer, geçtiğimiz haftalarda kendisini makamında ziyaret eden Sarıyer yönetimine iade-i ziyaret kapsamında kahvaltıda ağırladı. Kalendertepe Restaurant’ta samimi bir ortamda gerçekleşen programa; Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer Spor Kulübü Müdürü Şeref Ayer, eski Sarıyerli futbolcu ve TRT Yorumcusu Hayri Ülgen, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu ve eski kulüp yöneticileri katıldı.

YÖNETİM DESTEK BEKLİYOR

Kahvaltıda söz alan Sarıyer Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun ve yöneticiler içerisinde bulundukları zorlukları anlatırken, kulübü daha fazla destek verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Özellikle maddi anlamda kaynaklara ihtiyacı olduklarını vurgulayan yöneticiler, Sarıyerlilerden destek beklediklerini söylediler.

“SORUNLAR İYİ BİR ŞEKİLDE ANLATILMALI”

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, “Öncelikle düzenlemiş olduğumuz kahvaltının amacına ulaştığını belirtmek istiyorum. Bunun yanı sıra buna benzer buluşmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Sarıyer Spor Kulübü, 350 binin üzerinde nüfusa sahip olan bir ilçenin kesişim kümesi olarak sayabileceğimiz çok önemli bir markasıdır. Statta takımını destekleyenler ile stat dışında destekleyenler arasında çok büyük bir fark var. Yönetime kızanlar olsa bile Sarıyer söz konusu olduğunda kulübü sahiplenen bir grup var. Dolayısıyla ilçemizdeki en geniş tabanı kulübümüzün taraftarlığı oluşturuyor. Bu destek maddi katkıya, sahaya yansımış veya kendi gönlünde kalmış olabilir fakat neticede herkesi birleştiren temel nokta lacivert beyazlı renklerdir. Tabi bunun da çeşitli nedenleri var. Kulüp seçime gittiğinde bile ayrışmalara meydan verilmemesi çok güzel bir olay. Bu da şu anlama geliyor; takıma gönül verenlerden oluşan taban başkan adaylıklarında bulunmuyorlar. Herkesin üzerinde uzlaştığı isimler olur ve mekik diplomasisi çerçevesinde birkaç yeri ziyaret ederler. İlk olarak var olan sorunu iyi bir şekilde anlatırlar. Bu problemlerin kişiler olmadığını ifade ederler. Daha sonra bir iki görüşmeyle aradaki buzların erimesini sağlarlar” ifadelerini kullandı.

“İLÇENİN EN ÖNEMLİ MARKASI SARIYER SPOR KULÜBÜ”

“Sosyolojinin içerisinde temel kurallar vardır” diyen Özer, “Bu kurallar kendisini her ortamda dayatır. Spor kulübünü yönetmek de üye olmak da destekleme de bu kurallara bağlı bir husustur. Her ne kadar bizim konumuz 90 dakikada olup biteceklerse de bunun altyapısı, günün 24 saatine yansıyan bir bütün olarak düşünülmeli. Her taraftarın öncelikle bir işi, özel ilişkileri, arkadaş grubu var. Dolayısıyla bunların içerisinde bir de taraftar kimliği var. Bu kimlik bazen Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun’un yanında maç izleyerek olabilir bazen de basına yansıyan yorumları takip ederek olabilir. Fakat sonuçta Sarıyerli olup kulübün sorunlarının farkında olan yaş grubuna bakılmaksızın takıma sempati duyuyor. 350 bini aşkın nüfuslu ilçenin en önemli temsilcisinin Sarıyer Spor Kulübü olduğunun bilincinde olmak gerekiyor. Sarıyer’de oynamış ve şuanda da Türk futboluna yorumlarıyla katkıda bulunan değerli isimler de var. Bu spor adamlarının gençlerimizle olan diyalogunu da geliştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ‘Sarıyer Spor Kulübü kendini Sarıyerlilere anlatıyor’ gibi bir proje ile ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere herkese bu sevdayı anlatmamız lazım. Biz buna benzer bir çalışmayı gazilerimiz ile denedik ve çok güzel sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.

“SARIYER İLK 10’DA YER ALIYOR”

Özer sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyer ülke genelinde sosyo-ekonomik gelişmişlik anlamında ilk 10 ilçe arasında yer alabilecek bir yer. Bizi diğer ilçelerden ayıran bir özellik daha var. Bu nüfusun yüzde 75-85 aralığındaki kesimi günün büyük bir saatini Sarıyer’de geçiriyor. Bazı ilçeler gibi sadece günün birkaç saatinin geçirildiği bir yer değil. Dolayısıyla Sarıyer nüfusu az önce bahsettiğim konuyu anlatmaya çok müsait. İkinci temel husus ise Sarıyer Spor Kulübü’nün bireysel desteklerin yanı sıra kurumsal akarların da oluşmasını sağlamak. Özellikle Huzur, Maslak ve Ayazağa gibi mahallelerin ilçemize bağlanmasından sonra ki süreçte Türkiye’deki büyük holdinglerin, firmaların merkezleri doğal olarak ilçe sınırları içerisine dahil oldular. Fakat bu şirketlerin kulübümüze olan ilişkilerini daha sıcak tutmak ve yakınlaştırmak gerekiyor. Bir platform çerçevesinde Sarıyer’in bugününü, yarınını, ne yaptığını, ne yapmak istediğini, taşıdığı vizyonu ve misyonunu iş adamlarına ve şirketlere anlatmamız lazım. Burada sağlanan desteğin azı-çoğu olmaz. Az veren candan çok veren maldan diye bir tabir var. Herkes sağlayabileceği değer kapsamında destek olmalı. Futbolun yanı sıra oldukça başarılı bir voleybol takımımız var. Dolayısıyla biz Sarıyer Spor Kulübü'nden öte ilçemizi diğer spor branşlarında temsil eden kulüplere de sahip çıkmalıyız.

SARIYER POSTA