ÖZEL HABER

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na Sarıyer Spor Kulübü'nün ertelenen kongresine ve genel kurulun hangi şartlarda yapılacağına ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelge doğrultusunda spor kulüpleri ve derneklerin olağan kongreleri ileri bir tarihe ertelenmişti. 8 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan kongrede yeniden aday olan mevcut Başkan Saffet Akkoyun ve belirlediği yeni yönetim kurulu, erteleme kararı nedeniyle beklemede.

KONGRE BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Sarıyer'in ertelenen kongresi ilçe gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Yayınlanan genelge sonrası bir kez daha kongresini ertelemek zorunda kalan lacivert beyazlı kulübün genel kurulunu ne zaman yapacağı ise belirsizliğini koruyor.

"VALİLİKLERE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKİYOR"

Ertelenen kongreler ile ilgili konuşan Özer, "Spor kulüpleri dahil olmak üzere derneklerin genel kurulları 31 Ekim'e kadar ertelendi. Eğer kulüpler bu tarihten önce çeşitli gerekçeler ile genel kurullarını yapmak isterlerse valiliklere müracaat etmeleri gerekiyor. Valilikler de İçişleri Bakanlığı'na o kulübün izin talebini iletecek. Bakanlığımız da uygun görürse 31 Ekim'den önce genel kurul yapılabilir. Dolayısıyla burada müracaat makamı valilik, izin makamı İçişleri Bakanlığı, talep makamı ise ilgili derneklerin yönetim kurulları" ifadelerini kullandı.

"BİZE ULAŞAN HERHANGİ BİR TALEP OLMADI"

Sarıyer'in kongre yapıp yapamayacağına ilişkin konuşan Özer, "Sarıyer Spor Kulübü'nün yönetimi, Sarıyer Kaymakamlığı aracılığı ile İstanbul Valiliği'ne genel kurulla ilgili bir talebi olacaksa İçişleri Bakanlığı'nın değerlendirmeleri çerçevesinde vereceği karar gereği bir sonuca ulaşılabilir. Fakat konuyla ilgili bize ulaşan herhangi bir talep olmadı. Konuyla ilgili Sivil Toplum Genel Müdürlüğü'nün genelgesini kulübe gönderdik. Değerlendirme yapmalarını bekliyoruz. Genel kurul yapmak için böyle bir istek geldiğinde de Kaymakamlık görüşümüzle birlikte Valiliğe iletiriz. İstanbul Valiliği de bu isteği Bakanlığımıza ulaştırır. Eğer olumlu bir cevap alınırsa istenilen bir tarihte kongre yapılabilir" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ