Geçen sezon Kadınlar 1. Ligi’ni son maçta kaçıran Kireçburnu Kadın Futbol Takımı, bu sezon flaş transferlere imza atarken; Başkan Kalender, izinleri olmadan kendi oyuncularıyla transfer teması kuran rakip takımlara sert tepki gösterdi.

2017-2018 sezonunda 1. Lig’e çıkmayı hedefleyen Kireçburnu, ikisi Milli 6 futbolcuyu kadrosuna katarak transfer sezonunu kapattı. Böylece Kireçburnu’nda Milli futbolcu sayısı yediye çıktı. Teknik Direktörlüğe Osman Karakaya’yı getiren Kireçburnu, Derince A.Ş.’den Tuğba Babacan, Merve Şıkkibar, İzmit Karşıyaka Koleji’nden Beyza Kocatürk (Milli), Kardelen Duran, Kayseri Gençlerbirliği’nden Özge Arslan ve son olarak Aydın 7 Eylül’ün Milli forveti Azize Erdoğan’ı kadrosuna kattı.
“TRANSFER İÇİN ÖNCE BİZİMLE TEMAS KURSUNLAR”

Yeni sezona kadrolarını güçlendirerek girmek isteyen bazı takımların transferde futbolcularını kendi takımlarına katmak için izledikleri yola sert tepki gösteren Kireçburnu Spor Kulübü Başkanı Yaşar Kalender, “Ayak oyunlarını bıraksınlar” dedi. Yapılanların spor ahlakına uymadığını söyleyen Kalender, “Bazı kulüplerin gerek futbolcular gerekse hocalar aracılığıyla oyuncularımızın kafalarını çelmeye çalıştığı kulağımıza geliyor. Bunlar hiç hoş hareketler değil. Biz izin vermedikten sonra kimse bizden futbolcu alamaz. Sahada futbolculara centilmen olun diyoruz. Aynı şey saha dışında yöneticiler için de geçerli. Her kulüp, her futbolcuya talip olabilir ama bunun belli prosedürleri vardır. Biz bütün oyuncularımızdan memnunuz. Eğer transferi istenen bir oyuncumuz varsa önce bizimle temas kurulmalı” diye konuştu.

Kaynak: Martı Gazetesi