2 dönem Sarıyer Spor Kulübü'nün başkanlığını yapan ve çeşitli kademelerde görev alan İbrahim Balcı, lacivert beyazlı ekibin Niğde Anadolu FK ile oynadığı ve 3-0 kazandığı maç için bir yazı kaleme aldı. Teknik Direktör Ahmet Yıldırım'ı oyuncu tercihlerinden dolayı eleştiren Balcı, "Transferleri siz yapmışsanız, isim olarak önermişseniz yönetimi aldatmış oldunuz" ifadelerini kullandı.

Sarıyer'in efsane başkanları arasında yer alan Yazar olan İbrahim Balcı, Beyaz Martı'nın sahasında 3-0 kazandığı Niğde Anadolu FK maçını değerlendirdi.

İŞTE İBRAHİM BALCI'NIN YAZISI

" Sarıyer üç puanı son yirmi dakika futbolu ile aldı. Maçın ilk yarısı tatsız tuzsuz çorba gibiydi. Rakip 8'inci dakikada müthiş bir fırsatı değerlendiremedi. 38'inci dakikada kornerde topa altı pasın içinde Ömer iyi vuramadı ve mutlak bir golü kaçırdı. Maçın ikinci yarısı nispeten iyi futbol oynandı. 46'ncı dakika oynanırken Bertul korkunç bir atak yaptı, yere indirdiler. Penaltı atışını İlyas yaptı. Kaleci üzerine gelen topu çıkardı (Kalenin arkasında rakip yedek kaleci vardı hakem görmedi). 72'nci dakikada Sarıyer atağında rakip kaleci doksandan mutlak gollük bir kafa vuruşunu çıkardı. Sarıyer golü 76'cı dakikada buldu. Sağdan Barış'ın ortasını Furkan kafa ile tamamladı ve takımının ilk golünü attı. Bu golden sonra rakip açılınca Sarıyer'in de baskısı arttı ve daha rahat pozisyon buldu. 87'nci dakikada Barış'ın kornerine altı pas içinde dokunan Savaş durumu 2-0 yaptı. Maçın bu skorla biteceği beklenirken 90+3'te Sarıyer'in üçüncü golü geldi. Barış'ın geri çıkardığı topu Furkan kalecinin altından rakip ağlarla buluşturdu ve bu skorla Sarıyer maçı 3-0 kazandı. Sarıyer iyi miydi? Ümit verdi mi? Sorun burada. Sarıyer maalesef iyi değildi. Teknik Direktör Ahmet Yıldırım Sarıyer'i hiç tanımayan bir teknik adam. Herhalde görev alınca tanımış oldu. Bir takımın nüvesi korunur. Nüve üzerine oynamalar yapılır. Takımın hemen hemen tüm elemanlarını bir kenara bırak ve yeni bir takım yaratmaya çalıştı. Böyle yaparsan daha dördüncü haftada rakiplerinden 5 puan geride kalırsın. Böyle olunca da arayı kapatmak için uğraşır durursun. Sarıyer takımında siz Bertul'e yer vermezseniz, karşı kaleye gidemezsiniz... Sizi karşı kaleye taşıyacak iki adam var. Biri Bertul, diğeri Barış. İkisini de bekletiyorsun bu nasıl bir şeydir.  Bertul ligde en iyi pres yapan tek adamdır. Takımını ateşleyendir, hırs küpüdür, ihmal edilmeye gelmez. Futbolcuların aleyhinde konuşmam ama transferleri siz yapmışsanız, isim olarak önermişseniz yönetimi aldatmış oldunuz. Gelenler gidenleri aratıyor... Hata yapmaya gelmez. Manisa ve Ankara Demirspor geçen sezonki kadrolarını korudular, işimiz zor. Oysa Sarıyer'in yöneticisi, seyircisi iyi futbola, başarıya, şampiyonluğa aç. Takımından çok şeyler bekliyor. Futbolcular gayretli, maçı bırakmıyorlar ama kapasitelerinin üzerine çıkabilmeleri için sihirli değnek sizin elinizde, iyi kullanırsanız takım toparlanabilir. Çünkü çok iyi top kullanan Barış'ın, Bertul'un, Okan'ın, Şaban'ın var... Fatih, Mahmut, Ömer, Oğuz iyi top kullanabiliyorlar. Belki bu salgın nedeni ile yeteri kadar hazırlanamadılar. Ama maçlar başladı, biraz daha gayretle toparlanabilir. Furkan çok gayretli, hırslı. İlyas henüz hazır değil. Kaptan Ali kendisine çok güveniyor, bu güveni hata yapmasını peşinden getirmez inşallah. Kazanan Sarıyer oldu, tebrikler."

SARIYER POSTA GAZETESİ