1Galatasaray Spor Kulübü Sarıyer – İstinye Futbol Okulu tarafından yürütülen ‘Fatih Terim Genç Aslanları Arıyor’ adlı proje kapsamında sporcu velilerine yönelik bir konferans veren Prof. Dr. Nihat Dinçbal, çağın gereklerine uygun bilimsel ve teknolojik çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

İstinye Spor Tesisleri’nde bir araya gelen 170 sporcu velisine bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Dinçbal, “Galatasaray Futbol Okulu’nda tüm sporcular, bilimsel testlerden geçirilip, belli programlar dahilinde gerçekleştirilen antrenmanlarla elit sporcular olarak yetiştirilmektedir” dedi.

_DSC0297

VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Konuşması sırasında sporcuların beden ve zihin sağlığının önemini vurgulayan Prof. Dr. Nihat Dinçbal, yapılan geniş kapsamlı sağlık taramasının da öneminden söz etti. Prof. Dr. Dr. Dinçbal, yapılacak test sonuçlarının sporcuların kişisel sağlık dosyalarında muhafaza edileceğini ve gelişimlerinin de bu sayede takip altına alınacağını ifade etti.

Galatasaray Spor Kulübü Sarıyer – İstinye Futbol Okulu Genel Koordinatörü Kenan Gürsu ise 170 sporcu ve velileriyle uyumlu bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Gürsu, “‘Fatih Terim Genç Aslanları Arıyor’ adlı proje kapsamında tesislerimize davet ettiğimiz Prof. Dr. Nihat Dinçbal hocamız, sporcularımızın yetiştirilmesiyle ilgili olarak velilerimize önemli bilgiler vererek aydınlanmalarını sağladı. Bu bilgiler ışığında içimiz daha rahat ve velilerimizin güven duygusu içinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada yetiştireceğimiz nitelikli sporcularımız ileride yeşil sahalarda top koştururken gerçekten Fatih Terim’in aslanları gibi mücadele edeceklerinden hiç kuşkumuz yoktur” dedi.

İletişim Tel: 0212 323 64 18 – 20 - Gsm: 0538 639 92 03