Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, Maslak Atlı Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde düzenlediği toplantısında seçim öncesi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın mevcut durumu, başkanlığa neden aday olduğu ve projeleri ile ilgili konuşan Eşref Hamamcıoğlu, 19 Haziran'da yapılacak seçimler için çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

"Galatasaray'ın bütün fabrika ayarlarını bozdu"

Hamamcıoğlu, "Bildiğiniz gibi ekip arkadaşlarımla birlikte Galatasaray'ın yönetimine talibiz ve bu konuda çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Ayın 19'unda Galatasaray için tarihi bir seçim var. Neden tarihi, çünkü bu adaylar arasındaki seçimden ziyade Galatasaray'ın düzlüğe çıkması ve bir zihniyetle mücadele etmesi için hayati bir önem taşımaktadır. Galatasaray bir değerler bütünüdür. Bizim camiamızı rakiplerimizden farklı kılan tüm fikir ayrılıklarının bir fikir olarak nitelendirilmesi ve bu zenginlikten de ortak akıl çıkartarak yönetimlerin bundan faydalanmasıydı. Ancak son zamanlarda çok önem verdiğimiz bu değerler müthiş bir erozyona uğradı. Birlik ve beraberlik kalmadı. Sevgi ve saygı ortamı tamamen iptal edildi. İnsanlar gruplara ayrıldı ve ötekileştirildi.  Galatasaray'da şeffaf iletişim, sürdürülebilir kurumsal prensipler yeller altına alındı. Tüm bunların sonucunda dengesiz mali yapı, ekonomik biat ve çıkar çatışmaları Galatasaray'ın bütün fabrika ayarlarını bozdu" dedi.

"Eğer anlaşamazsak B planımız var"

Seçilmeleri halinde sözleşmesi sona eren teknik direktör Fatih Terim ile bir görüşme gerçekleştireceklerini bildiren Hamamcıoğlu, tecrübeli teknik adamın tekliflerini kabul etmemesi halinde B planlarının da hazır olduğunu vurguladı. Hamamcıoğlu, "Bizim kendi aramızda aldığımız karar, önce Fatih hocaya müracaat etmek. İyi Galatasaraylı olduğunu biliyoruz. Sözleşmesinin bittiğini o da biz de yeni öğrendik. 50 bin kişi önünde 5 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Sonra Fatih hoca da öğreniyor ki sözleşmesi bitiyor. Biz de şaşıranlar arasındayız. Daha fazla şaşırmamak için bunlara engel olmak lazım. O bakımdan Fatih hocayı davet edeceğiz. Vizyonumuzu paylaşacağız kendisiyle. Oturup, konuşup, tartışacağız. Asgari müştereklerde birleşirsek, kendisiyle devam etme ya da yeniden başlama arzumuz vardır. Eğer anlaşamazsak B planımız tabii ki var. En kötü ihtimalle Galatasaray'ın bir spor akademisi, altyapısı, hocaları var. Bunlarla ilk turu geçmek üzere sahaya çıkılacak. Başka da bir çare yok" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ