Derbentliler, Sarıyer’in mülkiyet ve tapu konusunda en sıkıntılı bölgelerinden biri olan Derbent Mahallesi’nin sınırları içerisindeki İBB arazisi üzerine yapılması planlanan  ‘Kent Park’ yerine, yıllardır bekledikleri spor tesisi projesinin hayata geçirilmesini talep ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Derbent Mahallesi’nde bulunan 92 dönüm arazi üzerinde ‘Kent Park’ yapılması planlanıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İBB yetkilileri, söz konusu parkın 19 Mayıs 2020 tarihinde açılışının yapılmasını öngörüyor.

VATANDAŞ TRAFİKTEN ŞİKAYETÇİ

‘Kent Park’ın Derbent Mahallesi’nde açılmasıyla birlikte bölgenin de kalkınması amaçlanıyor. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte trafik yoğunluğunun arttığı Derbent’te, yeni projeyle birlikte araç yoğunluğunun had safhaya ulaşması bekleniyor. Mahalle halkının ise yaşanacak yoğunluktan ötürü dertli olduğu belirtiliyor.

“BİRÇOK MAHALLENİN SORUNUNU ÇÖZMÜŞ OLACAK”

Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez, bölgedeki İBB arazisinin üzerine yıllardır spor tesisi yapılması beklediklerini ifade ederek, “Geçmiş dönem de İBB yöneticilerine defalarca spor kompleksi talebimizin olduğunu söylememize rağmen herhangi bir adım atılmadı. Bu spor tesisinden sadece Derbentliler değil, Ferahevler, Bağlar Mevkii ve Pınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız da faydalanabilecek. Ayrıca mahallemizde hiç spor tesisi yok. Bu yüzden de böyle bir talepte bulunduk. Bizim tek istediğimiz mahalle sınırları içerisindeki İBB arazisinde spor tesisi yapılması ve Derbent Spor Kulübü’ne tahsis edilmesi. Bizim talebimiz yaklaşık 10 dönüm. Bunun içerisinde basketbol, futbol, voleybol sahaları olacak. İBB burayı bize spor tesisi olarak tahsis ederse sadece bizim değil, komşu mahallelerin de tesis sorununu çözmüş olacak” diye konuştu.

GÖRMEZ’DEN İMAMOĞLU’NA SİTEM

Görmez, “Benim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir sitemim olacak. Geçtiğimiz günlerde ‘Kent Ormanı’ projesi kapsamında mahallemize geldi fakat bizim ile ne bir görüşme yaptı ne de bilgi verilmedi. Açıkçası haber dahi verilmedi. Ben isterdik ki İBB Başkanı mahallemizi gezerken, taleplerimizi de iletmiş olurduk” sözleriyle İmamoğlu’na sitemde bulundu.

SARIYER POSTA