Corona virüs nedeniyle Türkiye’de futbola ara verilirken, liglerin ne zaman başlayacağı merak konusu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun TFF Başkanı Nihat Özdemir ve alt lig kulüplerinin temsilcileri ile yaptığı toplantıdan da kesin bir sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, “Ligler devam etmeli” dedi.

Salgın dolayısıyla dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de spor müsabakaları askıya alındı. Ölüm ve vaka sayılarındaki artış hızının azalması ‘Ligler ne zaman başlayacak?’ sorusunu getirirken, lacivert beyazlı ekibin Başkanı Saffet Akkoyun, Grup Beyaz Martı haber sitesine önemli açıklamalarda bulundu.

SAFFET AKKOYUN’UN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

“Doğru olan şudur. Biz ve birçok kulüp ligin oynanarak tamamlanmasını istiyor. Ben de konu ile ilgili bazı arkadaşların yazıları var. Çok basit şeyler söyleniyor. Kalan 6 maçı nasıl oynayacağız? Maddi destek istiyoruz. Yani geride kalan 6 karşılaşmada 150-200 bin TL harcayamayacaksan senin profesyonel liglerde ne işin var?

Gerçekten yazık günah. Sarıyer Spor Kulübü 10-12 milyon TL para harcadı. Devam eden borçlarda var. Ne tür bir sonuç çıkarsa çıksın borçlar ödenecek. Bu adaletsizlik. Bilsem ki Sarıyer bu süreçte küme düşecek ve bir karar alındı. İnanın liglerin oynanmasını ve tamamlanmasını yine isterim. Hakkın yerini bulması lazım. Geride kalan 6 karşılaşmada iddiamız devam ediyor. Diğer grupta şampiyonluk yarışı karışık. 5 takım var orada. Şuan bir seçim yapmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Bu konuda adil bir karar verileceğine inanıyorum.

Ayrıca çıkan haberlere baktığımız gibi olur ve Süper Lig, 1., 2. ve 3. Lig oynanmaz ise bundan sonraki süreçte de bu ligleri iptal etsinler o zaman.”

SARIYER POSTA GAZETESİ